Mladi DPS-a na Balkanskom okruglom stolu u Zagrebu

U organizaciji Internacionalne unije mladih socijalista (IUSY) u periodu od 14. do 17. juna u Zagrebu održan je Balkanski okrugli sto pod nazivom „Izazovi evropskog puta za Balkanske zemlje”.

Na konferenciji su učestvovali mladi lideri iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Bugarske i Crne Gore.

Konferenciju je otvorio predsjednik SDP Hrvatske Davor Bernardić, a u uvodnom dijelu se obratila generalna sekretarka IUSY-a Ana Pirtskhalava i potpredsjednik IUSY-a Nikola Pešić. 

Tokom dva dana trajanja Konferencije mladi lideri su diskutovali o temama kao što su položaj mladih ljudi u političkim partijama u zemljama regiona, pogodnosti za mlade ljude koje donosi članstvo u Evropskoj uniji, vjerske i nacionalne podjele na Balkanu i uticaj istočnih zemalja i porast populizma na Balkanu. Tom prilikom učesnici okruglog stola posjetili su Parlament Rebulike Hrvatske.

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore su predstavljali predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i potpredsjednik IUSY-a Nikola Pešić i član Savjeta mladih DPS-a Andrija Ćetković.

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član