Mitrović: Krivokapić patetično izigrava žrtvu i urušava građansku Crnu Goru

Premijer Zdravko Krivokapić danas je uspio da nadmaši sebe. Uz očekivane populističke fraze, nerazumijevanje materije o kojoj govori, danas je uspio da optuži nekoga za – urušavanje građanske Crne Gore.

Kako ništa ne bi ostalo nedorečeno – Krivokapića i  želimo priupitati na koji način on čuva građansku Crnu Goru? Tako što optužuje građane i prijeti im? Tako što njegovi službenici gaze ljude po ulicama?

Ili možda tako što je za ministra imenovao negatora Srebrenice, pri čemu nema dovoljno autoriteta ni da ga smijeni? Ili tako što je za ministarku imenovao osobu koja negira Crnogorce, a kultne antifašističke autore naziva “ustaškom đubradi”? Ili građansku Crnu Goru čuva na način što njegova Vlada za direktore škola imenuje osvjedočene ekstremiste i šoviniste? Ili se možda građanska Crna Gora brani “ekspertima” iz Srpske radikalne stranke?

Da li je Krivokapić branio građansku Crnu Goru onda kad je u Trebinju odavao počast sveštenom licu koje je u ratnim danima stajalo uz Karadžića i Mladića, izričući monstruoznosti o muslimanima? Ili nedavno kad je isto činio u Kotoru, kada je u pitanju bio pokojni sveštenik koji je bio poznat po izrugivanju crnogorskim simbolima i negiranju Crnogoraca?

Da li su njegovi naumi da obespravi crnogorsku dijasporu – doprinos građanskoj Crnoj Gori? Da li je tajni ugovor sa inostranim subjektima, o kojem i sam ćuti već desetak dana, doprinos tome?

Krivokapić bi, umjesto samosažaljenja i floskula kojima je dosadio svima, najzad mogao da počne nešto i da radi. Patetično izigravanje žrtve, ničemu ne vodi, a država pod vođstvom njegove Vlade tone u sve dublje probleme.

Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član