Mitrović: Crnogorski sportisti i savezi nebrigom resornog ministarstva ostavljeni bez podrške zemlje čije boje brane

Poništavanjem sopstvene odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskim organizacijama u 2022. godini i zahtjevom da se Komisija za procjenu ponovo sastane kako bi se nanovo tretiralo ovo pitanje, v.d. direktora Uprave za sport i mlade, Marko Begović pokazao je u kakvom rasulu se nalazi resor kojim rukovodi.

Kako smo ušli u april mjesec, a s obzirom na to da sportski savezi još nijesu dobili ni euro od države, vidimo do koje faze je doveo javašluk rukovodećeg kadra koji ovakvim postupanjem sportske organizacije srozava na najniži nivo.

Podsjećamo da smo već ukazali da je odlukom Uprave za sport i mlade, Karate savez Crne Gore ostavljen bez sredstava na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija. Međutim, sada vidimo da to nije bio primjer diskriminatorskog i maćehinskog odnosa resornog ministarstva prema ovim vrhunskim sportistima, već svojevrsna neznavenost v.d. direktora Marka Begovića i njegovih saradnika i nesposobnost da obavljaju svoje funkcije.

Sramno je da naši sportisti koji predstavljaju Crnu Goru, nebrigom i neodgovornošću resornog ministarstva budu ostavljeni bez podrške zemlje čije boje brane.

Još jednom vidimo da i zbog naših najboljih ambasadora iz svijeta sporta ali i svih građana Crne Gore, našoj državi je neophodna nova vlast kojoj ovakva skandalozna postupanja neće biti imenitelj.

Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član