Mitrović: Antievropski akti su trebali proći našminkani setom socijalnih zakona i donacijom vakcina iz Srbije

Današnja sjednica Skupštine Crne Gore je u prvom planu trebala da donese niz zakona kojima se utiče na položaj najranjivijih kategorija stanovnika Crne Gore, a ne nikako izmjena zakona o tužilaštvu. Međutim očigledno je da namjere parlamentarne većine u Crnoj Gori nijesu bile iskrene kada su predlagali ove zakone, jer da jesu, danas bi se u parlamentu Crne Gore raspravljalo o povećanju dječijeg dodatka, povećanju minimalne zarade i povećanju staračke nadoknade za nosioce porodičnog poljoprivrednog domaćinstva. Ipak sada je jasno, ovo je bila samo predstava za građane Crne Gore kako bi se opravdali antievropski zakoni i kritike evropskih partnera, pa i vrlo vjerovatna klauzula balansa.

Očigledno je od životnog standarda i zdravlja građana Crne Gore liderima današnje crnogorske vlasti važnije da lideri DF preuzmu ulogu tužioca u Crnoj Gori, a da Crnu Goru od lidera u regionu pretvore u zemlju zavisnika od Srbije.                                               

Gotovo nikad kao tokom jučerašnjeg dana nije pokazano pravo lice i prave namjere nove parlamentarne većine. Spremni na svaku podvalu, pa i na to da zloupotrijebe djecu, zdravlje građana Crne Gore i težak materijalni položaj, posebno naglašen u vremenu izazvanom pandemijom Covid 19, za rad sticanja moći koja im izbornim rezultatom u Crnoj Gori ne pripada i nikada im neće pripadati. Danas manje nego juče a sjutra manje nego danas. Jer uvjeren sam da građani Crne Gore uviđaju manipulaciju njihovim zdravstvenim i socijalnim problemima i neiskrene namjere nove parlamentarne većine ali i odlučnost pojedinih njenih djelova da se obračunaju sa Crnom Gorom, a ne, kako oni to vole da kažu, sa politikom DPS.              

Odlaganjem današnje sjednice Skupštine i sinoćnom snishodljivom predstavom na podgoričkom aerodromu jasno je svakome da konačna namjera nove vlasti u Crnoj Gori nije bolji ili zdraviji život građana Crne Gore već isključivo budućnost “srpskog sveta”.

Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član