Milović: Novim investicionim ciklusom i kapitalnim ulaganjem, postižemo povećanje bruto zarade od 50 posto, koje je održivo i zarađeno

Dr Nikola Milović, profesor Ekonomskog fakulteta i kandidat za poslanika liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živkovć“, prezentujući dio izbornog programa ove koalicije, kazao je da je prioritet stvaranje većih budžetskih prihoda kapitalnim ulaganjem. Profesor Milović je objasnio da takva ekonomska politika države, može da dovede do 50 procenata povećanja bruto zarade građana, koja bi bila održiva.

“Ta kapitalna ulaganja će biti vezana za završetak najbitnijih infrastrukturnih projekata.

Zato je segment našega rada upravo vezan za realno održivu platu koju će crnogorski građanin da zaradi i ona će biti na nivou 50% veće plate nego što je sada u bruto iznosu. I vjerujte da je ovo veoma jednostavno ostvariti, samo moramo da odbacimo populistički model, moramo da podvučemo crtu i moramo da realno razmišljamo o našoj budućnosti”, kazao je Milović.

On je objasnio da situacija u kojoj se nalazi Crna Gora, kao i lična odgovornost koju kao redovni profesor Ekonomskog fakulteta ima prema profesiji, prema našoj djeci i našoj budućnosti, predstavljaju njegov najveći motiv da bude na ovoj izbornoj listi.

Milović je saopštio da se u Crnoj Gori uveze oko milijardu i po eura hrane, te da je treba da bude značajno manje.

“Crnogorski domaćin treba da proizvodi, i da se poveže sa hotelima. Nema potrebe da on svoje proizvode izvozi van Crne Gore, dovoljno je da ih proda u turističkom sektoru i da imamo nešto što se zove skriveni izvoz”, kazao je profesor Milović.

On je ukazao na ono što je glavni fokus ekonomskog dijela izbornog programa „Crna Gora u pokretu“.

“Ono na čemu ćemo posebno insistirati jeste životni standard građana. Životni standard nije samo zarađena plata. Osjećam se prilično loše u posljednih godinu dana kada čujem priču da vam je neko dao platu. Mi ne želimo da nam niko daje platu, nego želimo da je zarađujemo. Ova država i ovi ljudi su stvarali i neko je stvarao 40 godina da dođe u poziciju da ima penziju koju sada ima”, rekao je Milović i nastavio.

“Zbog toga će naš program, kao što vidite, biti vezan za kompletnu priču koja se odnosi na zarade, na stvaranje nove vrijednosti, na potpuno novom investicionom ciklusu. Iz tog investicionog ciklusa stvoriće se uslovi da možemo više da podijelimo u odnosu na ono što je zarađeno. I to će biti realna osnova da naše plate u bruto iznosu porastu za preko 50%”, istakao je Milović.

Profesor je na kraju rekao da su crnogorski pojedinac, porodica, preduzeće i sama država u centru svega.

“Zato ekonomski osnažen pojedinac je onaj koji je u fokusu svega onoga što je vezano za naš ekonomski program. A u tom smislu onda možemo da govorimo i o kvalitetu porodice i o kvalitetu samih kompanja. To ćemo postići uz ljude koji znaju, koji imaju znanje, koji su to znanje stekli ili u Crnoj Gori ili van Crne Gore i uz to znanje možemo da krenemo naprijed”, zaključio je Nikola Milović, kandidat liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

Nikola Milović, kandidat liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član