Miloš Nikolić, poslanik DPS, za agenciju Mina: Inicijativa nije pokušaj uvođenja cenzure

Inicijativa koju je Predsjedništvo Demokratske partije socijalista podnijelo prema Vladi ima za cilj da na precizniji i jasniji način reguliše odgovornost za širenje lažnih informacija. Svjedoci smo da je u prethodnih par godina država Crna Gora bila izložena izuzetno snažnoj propagandi koja je imala osnovni cilj da ugrozi vitalne državne interese. 

Dakle, ovakva inicijativa predstavlja odgovoran odnos DPS-a prema pravu građana na potpunu i tačnu informaciju i spriječiće izloženost naših građana uticaju nelegitimne propagande. U tom kontekstu, kao partija, pratimo aktuelne trendove najsavremenijih evropskih demokratija koje takođe pokušavaju da se izbore sa sličnim problemima sa kojim su se suočavali u prethodnom periodu. 

Apsolutno odbijamo sve medijske insinuacije da je inicijativa Predsjedništva zapravo pokušaj uvođenja cenzure u oblasti medija. Podsjećamo da je Crna Gora odavno dekriminalizovala klevetu sa čvrstim uvjerenjem da tim potezom povećavamo stepen medijskih sloboda. Riječ je, dakle, samo o preciziranju odgovornosti i želja za detaljnim regulisanjem jedne jako važne oblasti.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član