Milo Đukanović u Ulcinju: Nova faza turističkog razvoja obezbjeđuje društveni razvoj i novi kvalitet života građana

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović boravio je danas u Ulcinju, gdje je obišao gradilište kompanije „Karizma“, na lokacijama nekadašnjih hotela „Belvi“ i „Olimpik“. Đukanović je u razgovoru sa menadžmentom kompanije izrazio zadovoljstvo dinamikom realizacije ove investicije, kao i činjenicom da će ovi objekti već krajem narednog mjeseca primiti prve goste. On je istakao da u Crnoj Gori dinamično raste broj turističkih posjea i broj dana turističke sezone, što pojačava potrebu za stalnim razvojem novih kapaciteta koji moraju odgovoriti sve većim zahtjevima turista.

„Jedna renomirana kompanija kao što je „Karizma“ u svom dobrom poslovnom i bliskom poslovnom odnosu, sa moćnim turoperaterom kakav je „TUI“, su pokazali interes ne samo za ovaj dio „Ulcinjske rivijere“, nego čini mi se da tu postoje i neka interesovanja koja bi mogla voditi i daljoj saradnji. Naravno, uvijek je najvažniji prvi korak i zato mi je drago da sam vidio kako se uspješno i efikasno realizuje ovaj prvi korak. Kada smo razgovarali prije koji mjesec i kada su mi ljudi iz „Karizme“ najavljivali da je ovo sve moguće napraviti u ovako kratkom roku nadao sam se, a imao malo skepse koliko će nas omesti sezona, koliko će nas omesti možda nedovoljna organizovanost operative… Danas vidim da su sve te sumnje bile bez ikakvog osnova, investicija se odlično realizuje i mi ćemo ovdje gdje smo danas već krajem sljedećeg mjeseca imati prve goste“, kazao je Đukanović i dodao da će to sigurno voditi ka sljedećim koracima u saradnji i podizanju ulcinjskog i crnogorskog turizma na još viši nivo.

„Ni do ovog se ne dolazi iznenada. Prethodnih godina smo vrijedno radili da očuvamo stabilnost u Crnoj Gori, da unaprijedimo poslovni ambijent i da njime zainteresujemo renomirane inostrane investitore, da izgradimo infrastrukturu koja je u nadležnosti države, tako da vjerujem da smo svim tim koracima doprinosili ovom prvom interesovanju. Mislim da time doprinose i Ulcinjani i Ulcinj, sa svojim imidžom jedne stabilne multietničke sredine, prepoznate po kvalitetnom turizmu i prepoznate po radnoj snazi koja je veoma ljubazna, veoma profesionalna u obavljanju turističkih i ugostiteljskih djelatnosti, tako da vjerujem kao rezultat svega toga mi danas imamo ove investitore, mislim da će oni dalje ići u razvoj, vjerujem da će za sobom oni sami povlačiti i neke druge investitore, neka druga interesovanja. Dakle, ubijeđen sam da ulazimo u novu fazu turističkog razvoja i da će taj turistički razvoj, praćen drugim djelatnostima, prije svega proizvodnjom hrane, obezbijediti i noviju i puniju zaposlenost, obezbijediti dobar ekonomski rast, obezbijediti ono čemu težimo, a to je društveni razvoj Crne Gore sa novim kvalitetom života za naše građane“, zaključio je predsjednik DPS Milo Đukanović.

Tokom posjete Ulcinju, Đukanović je razgovarao sa članovima i aktivisitima Opštinskog odbora DPS Ulcinj, a svoju predsjedničku kampanju nastavlja u Baru, večerašnjom velikom pobjedničkom konvencijom „Milo Đukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore“ u sportskoj dvorani „Topolica“ u 19 sati.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član