Milo Đukanović na Cetinju: Penzioneri zaslužuju dostojanstven život

Grupa penzionera srela je  predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića, danas  neposredno pred njegov ulazak na radni sastanak u Opštinskom odboru DPS Prijestonice. Najupornija među njima Cetinjanka  Zagorka Pavlićević,  pored podrške koju mu je  pružila, iskoristila je susret  sa Đukanovićem, da se  založi za bolji položaj penzionera u društvu.

Predsjednik DPS se zahvalio gospođi Pavlićević i kazao joj da to pitanje smatra izuzetno važnim i da će nastaviti i kao predsjednik države da mu posvećuje ozbiljnu pažnju.

“Zato što istinski smatram da odgovorna državna politika mora pokazati i dodatnu senzibilnost prema onome što su uopšte očekivanja starije generacije, uključujući i penzionere. Zato što ta generacija stvarno ima pravo na očekivanje da joj država omogući dostojanstven život nakon svega što su radili u toj državi, bilo da je riječ o penzionerima koji su časno odradili svoj radni vijek, najčešće u onom periodu socijalističkog razvoja Jugoslavije, bilo da je riječ o borcima – juče ili prekjuče sam se sreo sa njima, sa ljudima koji su tokom oslobodilačkog rata svakog časa rizikovali svoje živote za neke najsvetije vrijednosti – bilo da je riječ o bilo kom pripadniku stare generacije”, kazao je on. 

Đukanović je poručio da smatra da se po tome razlikuju odgovorna od neodgovornih društava i odgovorna od neodgovorne državne politike.

“Važno je, naravno, da vodimo računa o mladima, važno je zato što na taj način utemeljujemo svoje šanse za budućnost, ali pri tome moramo pokazati potrebnu odgovornost prema očekivanju starijih ljudi da dostojanstveno stare, da dostojanstveno žive tu etapu svog života, da na neki način i sami budu svjesni benefita i satisfakcije koje dobijaju, a to je da prepoznaju da će njihova djeca i njihovi unuci živjeti u boljoj Crnoj Gori nego što su oni bili u prilici da žive. Mislim da je to jako važno da radimo i hoću da vam kažem da ne smatram da smo svoje obaveze iscrpili u tome što smo uredno isplaćivali penzije. To je obaveza države i to moramo da radimo, u to nema nikakve sumnje, ali dodatno moramo da se trudimo da vidimo kako omogućiti vašoj generaciji, generaciji starijih od vas da može živjeti sa osjećajem ispunjenosti i zadovoljstva“, poručio je Đukanović gospođi Pavlićević.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član