Milatović: Od šovinističkih objava do kolumne u režimskom mediju

Nekadašnji tvorac šovinističkih naloga na društvenim mrežama, Vuk Bačanović regrutovan je na poziciju kolumniste “Vijesti”, sa koje se ovih dana intenzivno pokušava sprovesti zaštita lika i djela izgubljenog premijera Krivokapića. Za pomenutog Bačanovića, SPC bliski portali navode da je, prije nego što je debitovao u “Vijestima“, živio u Eparhijskom domu SPC u Mostaru i da mu je zaštitnik bio vladika Grigorije. Ovaj samoproklamovani istoričar, novinar, teolog zbog svojih nakaradnih stavova o sjećanju na genocid u Srebrenici protjeran je iz sarajevskih medija. Naime, (ne)ugledna nova kolumnistička zvijezda Vijesti svojevremeno je objavio post na svom FB, sljedećeg sadržaja: “Kako vas mrzim sarajevski go*nari, koliko ste go*ana s*ali, a sad… pa možete cijelo Sarajevo ispresijecati sa ovim grobničastim mapama RS-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je RS danas multietničkija nego Sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom.“ 

Nakon ovog incidenta Bačanović je otpušten sa sarajevske FRV, zbog kršenja “etičkog kodeksa“. Očekujući da će poslije ovakvih stavova na lovorikama biti dočekan u Beogradu, Bačanović se zaputio u srpsku prijestonicu, ali i tamo se razočarao. Onda ga je, kako piše Srpskoj crkvi bliski portal, Vladika Grigorije udomio i pomogao mu da se zaposli u mostarskom ogranku srpskog kulturnog društva “Prosvjete“. Otuda, i Bačanovićevo oduševljenje prema litijaškom pokretu, koje je pokazivao na društvenim mrežama. 

Imajući u vidu živopisnu biografiju Bačanovića, svako razuman bi se upitao: “Vijesti, gdje ste ga našli?“. Ali, očigledno nije bilo lako pronaći osobu koja će pristati da pod zdravim razumom, i sopstvenim imenom i prezimenom, poveže Demokratsku partiju socijalista sa Leposavićem, i izvede suludu teoriju kako je cilj ove partije da Leposavića proizvede za novog vođu velikosrpskih nacionalista, a valjda sve po Vučićevom nalogu?! Naravno, ova nova vedeta Vijesti, impresivne biografije, nije propustio da citira Karadžićevog ministra Mandića, koji otkad je zbog kriminala, izručen Bosni i Hercegovini, svako malo prosipa izmišljenu priču o Đukanoviću i gorivu za tenkove. 

S obzirom na najnoviju blamažu, svim bačanovićima, ivanovićima i koloni kolumnista upregnutih da odbrane neodbranjivo i da u istu ravan stave one koji poriču genocid i one koji su sve učinili da osude najgori zločin poslije Drugog svjetskog rata, poručujemo da im se svaki novi pokušaj nekako vrati kao bumerang. Jedno je profesionalno novinarstvo, koje kao partija podržavamo, a drugo loše spinovanje u izvedbi kompromitovanih autora, čiji je najbolji primjer najnoviji uradak “proslavljenog“ Bačanovića. 

Sonja Milatović, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član