Milatović: Mandić kršenjem Zakona o državnim nagradama kompletirao bruku oko ovogodišnje Trinaestojulske nagrade

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Da ova nakaradna vlast u kontinuitetu povrjeđuje Ustav, koji garantuje vladavinu prava, i krši zakone države Crne Gore, u prilog govori i situacija u vezi sa dodjelom Trinaestojulske nagrade.

Pored toga što je izbor ovogodišnjih dobitnika Trinaestojulske nagrade skandalozan, jer se radi o pojedincima koji doprinose razvoju i afirmaciji velikosrpskog nacionalizma, a ne Crne Gore, na red je došlo i očigledno kršenje Zakona o državnim nagradama, koji u članu 21 jasno propisuje način i mjesto dodjele ovog prestižnog priznanja.

Dakle, nagradom koja nosi naziv po jednom od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije, koji je simbol slobodarstva i antifašizma, crnogorskog prkosa i ponosa, danas se mogu pohvaliti oni koji nijesu željeli nezavisnu Crnu Goru, oni koji je ni danas ne priznaju, oni koji ne poštuju zastavu, grb i himnu i nipodaštavaju crnogorski jezik.

N’o Andriji Mandiću ni to nije dovoljno u njegovoj bespoštednoj borbi za nestanak nezavisne i građanske Crne Gore, pa je odlučio, da kršeći Zakon o državnim nagradama, nagradu dodijeli u prijestonom Cetinju, uz očiglednu namjeru da još jednom besramno pokuša da ponizi Crnogorce.

Podsjećamo četničkog vojvodu Andriju Mandića da je Skupština, kojom, na nesreću ove zemlje, on predsjedava, najviši dom u Crnoj Gori, koji donosi zakone i da je on sa pozicije koju, nažalost, pokriva, dužan da iste bespogovorno poštuje.

Zaključno, Mandiću, ima nas koji ne patimo od amnezije, pa pamtimo sve Vaše sramotne izjave na račun Cetinja. Kad god ste pokušali da ponizite Prijestonicu Crne Gore, Crnogorce i Crnogorke, Vi ste bili taj koji je na kraju bio jedini ponižen. Znamo da Vas boli, jer je Cetinje bilo i biće posljednja linija odbrane crnogorskog identiteta. I boljeće Vas – zanavijek!

Sonja Milatović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član