Milatović: Jedino od čega su nas oslobodioci oslobodili je slobodna riječ, biti progonjen zbog osjećaja pripadnosti državi najveća je čast

Da ni karnevali u Crnoj Gori, nažalost, nijesu što su nekad bili, u prilog govori i lutka koja predstvalja Andreja Nikolaidisa, koja je vjerovatno spremna za spaljivanje.

Od toga da oni nepokolebljivi u namjeri da brane dostojanstvo Crne Gore završavaju pred sudom zbog slobodno izgovorene ili napisane riječi, došlo se i do toga da se lutka s likom onoga, koji se odlučno suprotstavlja najezdi nacionalizma, šovinizma, fašizma i primitivizma, u Crnoj Gori spaljuje.

Ne znam od čega su crnogorsko društvo samoprozvani oslobodioci tačno oslobodili, možda od prava da se slobodno misli i govori, ali znam da se ovo društvo mora oduprijeti njihovoj misiji u čijim okvirima Crnu Goru nastoje da uvuku u ovo blato.

Simbol otpora njihovoj podmukloj namjeri da nas smjeste u uske i nazadne svjetove, s kojima se, nažalost, identifikuju, oni koje je zapalo da vode državu, a ne da je odvode u moralnu i svaku drugu propast, je Andrej Nikolaidis, njegova ničim utamničena misao i njegova, očigledno, prejaka riječ.

Zato neka se ne nadaju tome da će ovakvim bijednim djelima ikoga učiniti tišim. Neka bude jasno da biti progonjen zbog osjećaja pripadnosti državi, najveća je čast i da jedino što će se večeras (za)paliti biće nova inspiracija za razotkrivanje svih nepočinstava onih koji danas upravljaju zemljom koju nijesu željeli.

Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član