Medija centar DPS: Uzaludni su napori Željka Ivanovića da Crnu Goru drži zarobljenom, bez vlade

Jučerašnji tekst Željka Ivanovića, razumjeli smo kao morbidno i nekrofilno batrganje jedne moralno ozbiljno oštećene osobe. Sa nekim ko ima tako opasan hendikep, a zašao je u pozne godine, nema smisla polemisati, jer argumentacija tu ne pomaže. Do karaktera je. Lošeg. Zato, javnosti radi, zadržaćemo se na kratkom objašnjenju konteksta.

Osjećajući da se virtuelni sistem Ivanovićeve moći, utemeljen na projektno formiranoj partiji i instant lideru, napravljenog po modelu svog tvorca – lišenog moralnih skrupula, pameti i odgovornosti prema nacionalnim interesima – nezaustavljivo ruši pred njegovim očima, on ne preza od zloupotrebe javnog prostora ali i falsifikovanja činjenica o ubistvu prvog srpskog demokratskog premijera, da bi makar još koji mjesec držao Crnu Goru zarobljenom, bez vlade, i institucija.

Ipak, uzalud su svi napori, Abazović neizbježno odlazi na marginu političke scene, i to u prilično jadnom istorijskom kontekstu – kao izdajnik koji je po svaku cijenu Crnu Goru pokušao ostaviti bez svog identiteta, dok je sa druge strane pomahnitalo mlatarao takozvanom “rukom pravde”, navođenom s raznih adresa, kako bi zadatu agendu lakše ispunio.

Iz ove perspektive, jasnije se nego ikad vidi i fatalna izdajničko-plaćenička uloga dvojca mediskih tajkuna, kojima se, istine radi, jedan “uspjeh” mora priznati: da su kao vlasnici medija koji se finansirao ruskim i srpskim parama, uspjeli da do nedavno imaju naklonost zapadnih političkih faktora i na taj način posredno utiču na političku scenu Crne Gore.

Logično, Ivanović pokušava da “trenutak istine” odloži, te na sve načine opstruira formiranje vlade, jer gubi svoje upravljačke akcije i to ga čini nervoznim a prema posljednjem uratku, moglo bi se reći i neuračunljivim.

Ipak, vjerujemo da je, kada je krenuo prije mnogo godina u medijsko reketiranje, politički inženjering i zloupotrebu javne riječi morao znati da izreka “nije moguće varati sve ljude svo vrijeme” ima uporište u istini. On sam je najbolji dokaz ispravnosti te tvrdnje.

P.S. Tekst Ivanovića ne smatramo novinarskim proizvodom već produktom nastalim pod uticajem obavještajno-medijskih paracentara i tako ga i tretiramo.

Medija centar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član