Medija centar DPS: Milatović da ne crta mete novinarima Pobjede nego da objasni svoju ulogu u nelegalnom transportu oružja i municije

Milatovićeve insinuacije o navodnoj kontroli pojedinih medija od strane struktura koje su prokopavale tunel do Višeg suda u Podgorici, direktno je crtanje mete novinarima Pobjede i njihovo povezivanje sa kriminalnim organizacijama.

Kao nosilac visoke državne funkcije Milatović mora da zna da se ovakve teške i opasne optužbe iznose samo ukoliko postoje dokazi i sudske presude, a ne na osnovu sopstvenih opservacija ili onoga što je čuo od Abazovića, koji od kad je stupio na vlast targetira medije čije mu se pisanje ne dopada.

Milatović je javni funkcioner i njegov rad je podložan javnom sudu. Javnost treba da zna da li je kao nekadašnji ministar ekonomskog razvoja imao ulogu u nelegalnom transportu oružja i municije preko crnogorske teritorije i da li su članovi njegove porodice od tog posla profitirali. To je legitimno pitanje, posebno što dokumentacija koju su novinari – istraživači prikupili, kao i nemušti i dopunjavani odgovor njegovog kabineta pokazuju da ima osnova da se sumnja u ulogu Milatovića u poslu sa oružjem.

Milatovića pozivamo da ako proziva medije za povezanost sa kriminalom, za to iznese dokaze kao i da objasni svoju ulogu u aferi transporta oružja. U suprotnom njegove riječi smatraćemo svojevrsnim atakom na slobodu medija u Crnoj Gori, i nervoznim pokušajem da ignoriše i sakrije činjenice koje ga povezuju sa nelegalnim poslom.

Medija centar Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član