Martinović: Zastrašivanjem vlast ne može suzbiti građanski duh Cetinja

Povodom jučerašnje spektakularne akcije hapšenja majica, Demokratska partija socijalista zahtijeva od ministra unutrašnjih poslova da objelodani ko je inicirao tu akciju, kao i koje su zakonske odredbe prekršene time što je neko riješio da odštampa majice sa likom Svetog Petra Cetinjskog. Važno je da se do kraja razjasne sve okolnosti ovog slučaja, jer je jasno da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja građana uoči petog septembra, kada Vlada Crne Gore planira da u sadejstvu sa Srpskom pravoslavnom crkvom dovede tenzije u društvu do usijanja.

Uprkos tome, poručujemo im da ni politikom zastrašivanja, ni dvostrukim aršinima, neće uspjeti da suzbiju građanski duh Cetinja i Crne Gore. Nastave li sa onim što su naumili, izazvaće ozbiljne posljedice za koje im ovog puta neće biti odgovoran niko od dežurnih krivaca, poput bivše vlasti ili građana, već isključivo oni sami.

Sekuloviću i njegovim saradnicima poručujemo – prestanite sa progonom onih koji danas čine da se glas građanske Crne Gore, uprkos kleronacionalizmu, čuje i koji na miran način, što je njihovo ustavno pravo, iskazuju protest protiv namjera da crnogorsko društvo bude uvedeno u razdoblje velike nestabilnosti.

Jovan Martinović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član