Marković u Kolašinu: Cilj nam je da se Kolašin sa stranputice vrati na put razvoja i prosperiteta

Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković održao je, sa lokalnim partijskim rukovodstvom, sjednicu Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Kolašinu, u proširenom sastavu.

„Politike koje se pod vođstvom DPS vode na državnom nivou, u posebnom fokusu imaju infrastrukturni razvoj sjevera i 70 odsto kapitalnog budžeta opredjeljuje se za taj dio države. To se prvenstveno odnosi na izgradnju prve dionice autoputa, kao i lokalnih i regionalnih puteva na sjeveru. Oni su uslov za dalju izgradnju ski i turističkih centara na sjeveru“, kazao je Marković.

On je istakao da će se DPS permanentno zalagati za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Kolašinu, koji je važan za nove investicije u turizmu, poljoprivredi, energetici i drvopreradi, a to će ubrzati lokalni ekonomski razvoj i doprinijeti povećanju zaposlenosti. 

„Međutim, sva državna ulaganja ostaće bez odjeka i efekta ako se u Kolašinu ne promijeni vlast. Ne smijemo dozvoliti da neodgovrna politika i neodgovorni pojedinci zaustave razvoj Kolašina. Za četiri godine mandata nijesu ništa uradili u pogledu izgradnje komunalne infrastrukture i stvaranja razvojnih pretpostavki. Jasno je da u tom ambijentu nema razvoja, i da će svaki ivestitor pobjeći od barijera i nesigurnosti koju je aktuelna vlast kreirala“, kazao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS je istakao da Kolašin ima značajnu perspektivu na sjeveru Crne Gore, jednako kao i Žabljak. 

„Međutim, ako ne osvojimo vlast, i ne formiramo upravu koja će dijeliti razvojna opredjeljenja države, perspektiva Kolašina je ugrožena. Uz novu lokalnu vlast koju će dominantno konstituisati DPS – gradiće se ski centar, gradiće se mali hoteli i ugostiteljski objekti, gradiće se farme i prerađivački pogoni – a to znači stotine novih radnih mjesta i bolji standard svake porodice i svakog Kolašinca“ zaključio je Marković.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član