Marković poručio iz Budve: Pitanje Zakona riješićemo mirno i demokratski, kao i svaki put do sada

Održan sastanak Savjeta mladih DPS Budva kojem je prisustvovao i zamjenik predsjednika Duško Marković. U svom obraćanju Marković se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju i proteste koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

“Nad Crnom Gorom se povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka, a Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore”, izjavio je zamjenik predsjednika.

On je prokomentarisao i izjavu srpskog patrijarha da u Crnoj Gori može doći do fizičkih obračuna, i kako je rekao “čak do prolivanja krvi”. “Patrijarh Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država. U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto – ne može proći!”, rekao je Marković. 

Zamjenik predsjednika DPS-a, izrazio je uvjerenje da će se i ovaj aktuelni problem riješiti na miran i demokratski način.

“Niko Crnu Goru ne može uvući u sukobe i nestabilnost. I ovo pitanje, koje danas opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješićemo mirno i demokratski kao i svaki put do sada”, zaključio je Marković.

Sastanku Savjeta mladih Budva, prisustvovao je i predsjednik budvanskog odbora Predrag Jelušić.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član