Maraš: Zeta će dobiti savremen zdravstveni centar

Pitanje rješavanja problema zdravstvene infrastrukture na teritoriji opštine Zeta jedno je od prioriteta Koalicije “Prava stvar, Dokazano za Zetu – DPS, SDP, SD”.

Građani Zete u novoj samostalnoj opštini zaslužuju i novi samostalni Dom zdravlja koji će prostorno, kapacitetski i kadrovski biti svojevrstan zdravstveni centar naše opštine.

Razvoj opštine, natalitet i struktura stanovništva, njihove potrebe za zdravljem i kvalitetom života obavezuju nas da se potrudimo da samostalni novi Dom zdravlja Zeta drastično poveća broj zaposlenih izabranih doktora za djecu, žene i odrasle. Zeta je bogata i zbog činjenice da imamo zavidan broj ljekara, kao i visokoobrazovanog medicinskog kadra koji bi bio više nego voljan da nastavi svoj radni angažman i posveti se misiji unapređenja zdravlja svih stanovnika Zete. Oni će sa zadovoljstvom raditi ovaj najhumaniji i plemeniti posao među svojim Zećanima u svojoj opštini.

Na svakih 2.000 građana dolazi jedan tim izabranog doktora kao i sve pripadajuće službe, centri i jedinice. Obećavamo da će Zeta dobiti dovoljan broj medicinskog osoblja, svih zdravstvenih službi, centara i jedinica koje joj pripadaju.

Potrebe Zete za zdravstvenim sadržajem su nam više nego jasne i one su glavni putokaz razvoja opštine i zdravstva u njoj.

U okviru novog samostalnog Doma zdravlja Zeta biće dostupni svi sadržaji koji su obavezni po zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Od nove laboratorije, rentgena, mamografa, ultrazvuka, preventivnih programa, specijalističkih konsultantskih internističkih, očnih i drugih ambulanti, sanitetskog transporta, kućnog liječenja, savjetovališta za mlade, za dijabetičare, kao i sve patronažne usluge koje su potrebne svima, a posebno starijim stanovnicima Zete.

U svakom selu i svakom dijelu opštine, ma gdje se nalazio svaki građanin će biti siguran da u svakom momentu može dobiti najkvalitetniju i najbržu medicinsku njegu i pomoć.

Rad novog samostalnog Doma zdravlja ćemo proširiti na 24 h, a prostorne kapacitete ćemo povećati u skladu sa proširenjem djelatnosti.
Samostalnost opštine kroz samostalnost novog Doma zdravlja Zeta je najbolja potvrda ispravnosti ove istorijske odluke koja će donijeti mnogo bolju, bržu i dostupniju zaštitu zdravlja i života građana Zete svih generacija.

Dr Perica Maraš, vaskularni hirurg i kandidat za odbornika sa liste “Prava stvar, Koalicija Dokazano za Zetu”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član