Maraš: Nesposobnošću Vlade i ministra Stijovića poljoprivrednici i njihove porodice dovedeni do ruba egzistencije

Nesposobnost Vlade da upravlja državnim sistemom, i nezainteresovanost resornih ministara za probleme građana, odrazili su se i na trenutno stanje u sektoru poljoprivrede.

Naime, usljed neusvajanja Agrobudžeta hiljade poljoprivrednika nijesu mogli isplanirati svoju sjetvu, pa su samim tim postali žrtve neodgovornosti Vlade i resornog ministra Stijovića.

Takođe, izostali su i planirani regresi, premije i subvencije za proizvođače mlijeka, pčelare i stočare. Poljoprivrednim proizvođačima je propalo ili ostalo neprodato na stotine tona sjemenske robe.

Svi oni zajedno sa svojim porodicama dovedeni su na rub egzistencije i praktično prinuđeni da razmišljaju o mogućem odustanku od kompletnih dosadašnjih poslova koji su im glavni izvor prihoda.

Vlada nema strategiju vezanu za uvoz, regulisanje plasmana, proizvođačima niko ne garantuje otkup, a kompletno ovakvo stanje odrazilo se i na višestruki porast cijena stočne hrane.

Poljoprivrednici su tako postali još jedna ugrožena kategorija stanovništva koja je na najgrublji način osjetila porazne rezultate ove nakaradne vlasti.

Radojica Maraš, odbornik u Skupštini opštine Golubovci i poljoprivredni proizvođač 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član