Llolla: Aktuelna vlast ugasila Ministarstvo kulture, a sad se hvali njegovim projektima

Demokratska partija socijalista pozdravlja otvaranje kreativnog haba u objektu starog zatvora u Kotoru. Doduše, to čine oni Vladini funkcioneri koji ni na jedan način nijesu doprinijeli pomenutom projektu.

Paradoksalno je što predstavnici aktuelne vlasti otvaraju ono što je uradilo Ministarstvo kulture – a koje su prethodno, naravno ekspertski, ugasili. Upravo taj projekat jedan je od pokazatelja u kojoj je mjeri nepromišljeno bilo svođenje Ministarstva kulture na nivo običnog direktorata, pri novoformiranom ministarstvu koje se danas dominantno bavi smjenama nepodobnih i uhljebljenjima ekstremističkih kadrova.

Baš zato, nije prirodno da predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta budu na tom otvaranju. Svojstveno im može biti ono što su do sada najbolje radili, zatiranje crnogorske kulture, manjinskih kultura, revanšizam ili planiranje helikopterskog premještanja mauzoleja po Crnoj Gori.

U vremenu kada su investicije u kulturi zamrle, kada je jedan progresivan program poput kreativnih industrija eutanaziran, kada je za te namjene godišnjim budžetom opredijeljeno 18.200 eura, najmanje što rukovodioci Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta treba da urade jeste da tokom otvaranja sadržaja u Kotoru – ostanu kod kuće.

Drita Llolla, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član