Lekić: URA ne može da sastavi listu za Tuzi

Politička boranija zvana URA, pod kodnim imenom 1,23 obavijestila je preko Dritana Abazovića da će bojkotovati izbore u Tuzima.  Ta vijest odjeknula je Crnom Gorom, mada se ne može reći da je pogodila njegove pristalice u Tuzima. Iz prostog razloga zato što ih u Tuzima nema. 

Sva istina je da URA nije mogla da nađe toliko imena da sastavi i preda listu da bi se mogla kvalifikovati za izbore. I onda je Abazović brže bolje požurio da proglasi bojkot. Dobri poznavaoci stanja u vrhu ove partije, koja inače ima samo vrh, tvrde da sve što priča posljednjih dana Abazović čini da bi se dopao DF-u. Javna je tajna da je došlo do razlaza sa Demokratama. Sad se njihovom mjestu najviše nada šačica jedne još manje partije od URA. Abazoviću može da prija jedino to što će ga zamijeniti slabiji, oni čiji se rejting mjeri sa nula zarez ni oni ne znaju koliko.  

Abazoviću ne ide baš u politici, ali se sve istrajnije potvrđuje kao izvor fake news. Tako je fotografiju kuće na Gorici, koju odbjegli tajkun i njegovi medijski sponzori pripisuju Đukanoviću, objavljenu u Pobjedi u nedjelju, ne trepnuvši smjestio u 2012. Kao da se to ne može pješke provjeriti. Istovremeno se pohvalio redovnim međunarodnim kontaktima. Vjerovatno ima u vidu svoju istorijsku posjetu Tajvanu, za koju su, kako se pohvalio, troškove snosili domaćini. Ni tu on ne staje, već obavještava javnost da URA svu svoju logistiku nudi za organizaciju protesta. Sigurni smo da će njihov efekat biti adekvatan logistici koju im može pružiti URA.

Džemal Lekić, predsjednik SM DPS Tuzi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član