Laličić: Demokrate se kriju iza naše partije, da bi pobjegli od odgovornosti

Nije dugo trebalo Demokratama da još jednom razotkriju šta se stvarno krije iza kulisa tobožnje njihove građanske politike.

Dok njihovi članovi afektivnim nastupima postaju atrakcija na društvenim mrežama, rukovodstvo Demokrata, umjesto da iskoristi priliku i da se jasno ogradi od nacionalističke politike DF, odlazi u njegov zagrljaj pod izgovorom da neće glasati za smjenu ministra Leposavića zajedno sa Demokratskom partijom socijalista. Neće da se saglase oko tako esencijalnih pitanja sa najrespektabilnijom građanskom partijom u Parlamentu, a hoće sa okorjelim nacionalistima, prodajući istovremeno međunarodnim partnerima svoju privrženost evropskim vrijednostima.

Moglo bi se i razumjeti da Demokrate u svom ideološkom vakuumu zdušno zastupaju iskonstruisanu priču o navodnoj ugroženosti Srba i srpstva, jer je to stranka nastala iz tog miljea, ali je zaista neprihvatljivo da se otvoreno svrstava na stranu radikalnog nacionalizma, koji otvoreno ugrožava ljudska prava, uključujući i osnovno pravo na život, i negira najveći zločin na evropskom tlu u posljednjih sedam decenija. 

Uzalud, stoga aboliranje i relativizacija pozicije Demokrata time što se u režimskim medijima potencira da nije poznato kako će se o Leposavićevoj smjeni izjasniti Demokratska partija socijalista. Naš je stav sasvim jasan još od ministrovog odgovora na poslanička pitanja u Skupštini, nebrojeno puta ponavljan, i potvrđen podrškom interpelaciji i aktuelnoj građanskoj peticiji. Oni  koji po ko zna koji put pokušavaju da pobjegnu od odgovornosti, i neuspješno da zamaskiraju svoj stav, teško da mogu da se ovog puta sakriju iza naše partije.

Jovanka Laličić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član