Lakićević: U Kolašinu ne postoje uslovi za održavanje popisa

U ovom trenutku u Kolašinu ne postoje elementarni uslovi za održavanje popisa. Osim što je na nivou Crne Gore legitimitet popisa odavno doveden u pitanje, popisna komisija u Kolašinu će svojim postupanjem i insistiranjem na sprovođenje popisa po svaku cijenu dovesti u pitanje i sam legalitet čitavog procesa. I pored brojnih upozorenja da ne postoje uslovi za održavanje planiranog prikupljanja statističkih podataka, zbog nedostatka neophodnog broja popisivača, predsjednik opštine, koji je uzgred i predsjednik popisne komisije, nastavlja sa pripremama za sprovođenje ove aktivnosti.

Od predviđenih 90 popisivača, koliko je neophodno da se popis u Kolašinu sprovede nesmetano, za rad u tom procesu prijavilo se 50 popisivača, da bi nedugo zatim, od prijave odustalo njih 15, što je u krajnjem rezultiralo da popis na teritoriji kolašinske opštine sprovode samo 35 popisivača. Jedva trećina od potrebnog broja. Kada na ovu činjenicu dodamo skandalozno ponašanje nekih popisnih instruktora, koji su otvoreno savjetovali određene popisivače da odustanu od procesa popisivanja stanovništva, jer isti po sudu navedenih ne razumiju, postavlja se pitanje ko će uopšte sprovoditi popis u Kolašinu!?

Ovakvim ophođenjem prema svojim građanima, lokalna vlast šalje nedvosmislenu poruku da je politički interes ispred interesa građana te da inisistiranje na popisu predstavlja skretanje pažnje sa nezakonitih radnji i postupanja lokalne uprave koji su vidljivi na svakom koraku.

Ukoliko se, ipak, pored brojnih upozorenja nastavi ovaj sramni i nelegitimni, a sada već i nelegalni proces, pozivam građane Kolašina da se odupru istom i da ne daju svoj doprinos još jednom od činova unižavanja njihovog dostojanstva.

Petar Lakićević, predsjednik Savjeta mladih DPS Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član