Komisija za zdravstvo DPS: Ministarka prvo odbijala, a sada spaljuje vakcine koje su joj politički nepoželjne

Taman kad pomislimo da je Vlada apostola dotakla dno i da ne može gore – dočeka nas novo “čudo neviđeno”.

Sportisti Crne Gore su pred eliminacijom iz svih svjetskih takmičenja, najokoreliji nacionalisti iz regiona preuzimaju rukovodeće pozicije u državnim institucijama, ministri sa svojim šefom se pričešćuju istom kašikom u jeku epidemiološke krize a jedini nevakcinisani evropski premijer “ubjeđuje” predsjednika SAD-a Bajdena da je vakcinacija vrlo značajna.

Za to vrijeme Jelena Borovinić Bojović, odlazeća ministarka zdravlja, ostavlja kovid centre bez antigenskih testova, bolnice i preuređene stare školske zgrade bez osnovnih antibiotika, donosi mjere koje ne poštuju ni njeni najbliži saradnici iz Vlade a o trošku svih građana uništava vakcine kojima ubrzo ističe rok trajanja. Iste one vakcine koje puna dva mjeseca nije željela da primi kao donaciju Slovačke jer su imale jednu veliku “manu”- donaciju je obezbijedio predsjednik svih građana Crne Gore. Veliki udarac na sujetu ministarke tako je postao veliki trošak za državni budžet. Pozitivno je jedino što je naknadom “pameću” i prihvatanjem donacije izbjegnut međunarodni skandal i još jedna blamaža Crne Gore kod evropskih partnera.

Međutim, ovo nas ne čudi budući da sve ukazuje da je ova Vlada krenula u srednji a ne u 21. vijek. Ohrabrujuće je jedino što će puno brže, nego što pretpostavljaju, biti “bivša Vlada”. Biće to spas za Crnu Goru – ali ne i za njih. Jer ipak, neka djela ne zastarijevaju: odbijanje donacije vakcina i ne prihvatanje mjera predlaganih od strane IJZ su direktno prouzrokovali katastrofalne i tragične ishode koji su se mogli izbjeći.

Crna Gora i Luksemburg imaju približno jednak broj stanovnika a premijer nam je obećao da ćemo imati jednak standard. Danas, za razliku od Luksemburga, Crna Gora ima 1.000 više umrlih zbog COVID-a i jednu “gospođu ministarku”.

Umjesto blagovremenog prihvatanja donacije iz Slovačke, umjesto promocije vakcina sa EU standardom koje sada skoro isključivo traže mladi ljudi jer žele da napuste ovakvu Crnu Goru, umjesto promovisanja treće “buster” doze, umjesto doniranja vakcina nekoj trećoj državi jer je u Africi samo 5% građana vakcinisano, umjesto bilo kojeg drugog smislenog rješenja, ministarka Borovinić Bojović organizuje lomaču kako bi uništila politički nepoželjne vakcine. Neće ta vatra spaliti neznanje, ostrašćenost, politikanstvo već će plamen upravo sve navedeno do kraja osvijetliti.

Ovu Vladu ni ostavke neće spasiti.

Komisija za zdravstvo DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član