Komisija za prosvjetu: Vesna Bratić, užurbano i protivzakonito pokušava da imenuje direktore prosvjetnih ustanova

Ovih dana Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta užurbano pokušava da imenuje direktore škola i predškolskih ustanova, ali tako što opet, ko zna koji put, krši zakon. Kako su svi prethodni direktori razriješeni 12. jula, postavljeni su vršioci dužnosti, u skladu sa dogovorom političkih partija.

Po Opštem zakonu o vaspitanju i obrazovanju, član 81. vršilac dužnosti se postavlja na period do šest mjeseci, pri čemu je Školski, odnosno Upravni odbor u obavezi da raspiše konkurs za direktora dva mjeseca prije isteka mandata. Konkursi su završeni, a ministarstvo iste nije rješavalo u zakonskom roku, već ih je opet imenovalo za vršioce dužnosti.

Ovih dana su škole i predškolske ustanove dobile dopise da se Nastavničko vijeće, odnosno Upravni odbori izjasne o kandidatima, iako su svi zakonski rokovi za izbor po prethodnom konkursu istekli.

Da li to Ministarstvo tjera prosvjetne radnike da, u ime vršilaca dužnosti, političkih partija, i odlazeće ministarke, krše zakon, a da pritom to niko ne uzme u obzir, jer je sve već dogovoreno? Vlada koja uskoro okončava svoj mandat, opet tjera na podjele prosvjetne radnike, jer su za vrijeme svoje skaredne vladavine prosvjetne ustanove pretvorili u poprište klanova, a prosvjetne radnike podredili svome revanšističkom i klijentelističkom konceptu vladavine, čiju je mjeru odredilo i glasanje o interpelaciji za smjenu ministarke četiri resora.

Nijedan cunami ili uragan nije jači od zakona. Upozoravamo prosvjetne radnike da ne budu dio ove bestijalne igre i pioni na šahovskoj tabli iskompromitovanog MPKNS-a.

Komisija za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član