Komisija za prosvjetu DPS: Skandalozno odgađanje početka nastave, djeca žrtve nesposobne vlasti

Odgađanje početka nastave, bez jasnog obrazloženja i uz savjet roditeljima da pošto nema grijanja u školama, mogu narednih dana da se skijaju i griju po planinskim hotelima, skandalozno je i sramotno.

Nažalost djeca su žrtve ove vlasti koja više od dvije godine satire Crnu Goru, u svakom pogledu. Nakon skraćenih časova, on-line nastave, i svih nedaća koje su pratile obrazovanje posljednjih godina, iznenadna, neplanirana i šokantna odluka Vlade donijeta bez konsultacija sa prosvjetnim radnicima i roditeljima, predstavlja nezapamćeni skandal.

Ovakvim potezom Abazovićeva vlada je ugrozila proces obrazovanja, dovela roditelje pred svršen čin, i u poziciju da dva dana pred planiran početak škole, oni moraju da nalaze alternativne načine za čuvanje djece.

Nesposobna i bahata vlast, nije uspjela da obezbijedi grijanje u školama i normalno odvijanje nastave, pa se dosjetila produženja raspusta. Dvije godine sektor prosvjete potresaju skandali, i razaraju ovaj, možda i najvažniji stub crnogorskog društva. U svemu tome najveću štetu nažalost trpe djeca, i prosvjetni radnici, što je sramno.

Crna Gora, njena prosvjeta i kultura, taoci su dviju partija, koje se zaposjele ministarske pozicije, SNP-a i URA-e, koje nemaju nikakvu političku i izbornu težinu, niti su ih građani u velikome broju birali. Zato oni, ne zasluživši svoje funkcije, čine sve što umiju da Crnu Goru učine nefunkcionalnom državom. Tragične posljedice njihove provincijske vladavine osjećaćemo još dugo, jer se postbratićevska vremena nastavljaju u najgorem obliku.

Komisija za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član