Komisija za odbranu i bezbjednost DPS: Obavijestićemo RACVIAC o “rezultatima” rada Olivere Injac, koji vjerujemo nijesu dio njenog CV-a

Kandidatura odlazeće ministarke odbrane Olivere Injac za čelnu poziciju Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) i preporuka koju je za to dobila od Ministarstva vanjskih poslova, kao i nemušto objašnjenje Vlade o tome, bili bi apsolutno komični da nije riječ o još jednom blamiranju države Crne Gore pred međunarodnim institucijama, u režiji odlazeće vlasti.

Koliko je ministarka Injac „posvećena“ svojim obavezama u ministarstvu, svjedoči činjenica iz dokumenta da je za novi posao aplicirala u januaru, kada je Vlada Zdravka Krivokapića funkcionisala u punom kapacitetu. Ili se makar tako predstavljalo crnogorskoj javnosti. Blamiranje se nastavilo preporukom Ministarstva vanjskih poslova, koje je preporučilo aktivnu ministarku za poziciju u drugoj državi u trenutku kada se nije znalo da li će biti izglasano nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića. Na kraju, objašnjenje Vlade da aplikacija Injac ne škodi njenom trenutnom poslu je apsurdna, jer je sama činjenica da ministarka koja je još u mandatu traži konkurse za posao i aplicira za njih dovoljno govori o njenoj posvećenosti pitanjima odbrane, ali i o ukupnom stanju i odnosima unutar Vlade Zdravka Krivokapića.

RACVIAC se bavi pitanjima mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope podržavajući zemlje, između ostalog, „da efektivno sprovode i ispunjavaju svoje obaveze i obaveze koje proizilaze iz bezbjednosnih agendi EU i evroatlantskih zemalja“. MVP je za čelnu poziciju ovakve organizacije preporučio ministarku iz Vlade koja odbija da svoju politiku usaglasi sa politikama EU i NATO po pitanju uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, ministarku koja je javno priznala da je prekršila Ustav Crne Gore kada je Vojsku Crne Gore stavila na raspolaganje jednoj vjerskoj zajednici, ministarku u čijem se mandatu desio čitav niz skandala koji se tiču bjezbjednosti podataka i političkog progona neistomišljenika…

Srećom po RACVIAC i regionalni mir i bezbjednost, teško se može desiti da ovom organizacijom rukovodi neko sa CV-ijem Olivere Injac. Vodeći računa o međunarodnom ugledu države, institucije kojom Injac rukovodi i Vojske Crne Gore, Demokratska partija socijalista će obavijestiti RACVIAC o „rezultatima“ rada Olivere Injac u mandatu ministarke odbrane, ali i o politikama odlazeće Vlade koje je Injac aktivno zastupala.

Komisija za odbranu i bezbjednost DPS  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član