Komisija za nauku DPS: Ministar Milatović krade budućnost naših najnaprednijih mladih ljudi

Prije tačno godinu dana Skupština Crne Gore je na prijedlog Ministarstva nauke usvojila dva revolucionarna zakona: Zakon o inovacionoj djelatnosti i Zakon o podsticajnim mjerama za istraživanje i inovacije. Današnja parlamentarna većina nije glasala za usvajanje ovih zakona.

Ovim sjajnim zakonskim rješenjima, Crna Gora podstiče razvoj svoje ekonomije bazirajući je na znanju, preduzetništvu, inovacijama i internacionalizaciji poslovanja. Ministarstvo ekonomskog razvoja ni nakon godinu dana nije donijelo podzakonska akta za njihovu primjenu i tako direktno ugrozilo našu inovativnu zajednicu koja čini stub budućeg razvoja Crne Gore. Naši sjajni mladi ljudi, koji neumorno rade i kreiraju inovativna rješenja za ekonomiju budućnosti nemaju podršku ove Vlade koja im je toliko toga obećala, a ništa od toga ispunila.

Ovakvim pristupom, Ministarstvo ekonomskog razvoja radi u korist štete crnogorske ekonomije i dok se druge države bore da podrže inovacije i razvoj novih tehnologija naše ministarstvo se bavi dijeljenjem ulja i ograničavanjem cijena hljeba. Inovativno, nema šta.

Hitan apel da se sjajni zakoni stave u funkciju i da se podrže stvaraoci nove vrijednosti u Crnoj Gori koji su stub naše ekonomije i društva.

Komisija za nauku, inovacije i razvoj IT sektora  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član