Komisija za međunarodnu saradnju DPS: Dosadašnji napori u procesu evropskih integracija, ne smiju biti poništeni

Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije DPS je održala sastanak na kom je usvojila program rada Komisije za period 2021-2025. U programu su sadržani ključni strategijski ciljevi rada, kao i najvažnije aktivnosti Komisije i Partije na bilateralnom i multilateralnom planu.

Istovremeno, Komisija je izrazila zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja i situacije koja podgrijava multikulturalnu i multikonfesionalnu prirodu društva i građanski karakter kao najveće vrijednosti savremene Crne Gore.

Uz podsjećanje da su upravo najbolji rezultati u procesu evropskih integracija postignuti pod liderstvom Demokratske partije socijalista, Komisija je naglasila da će i dalje istrajavati na usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, te da se ne smije dozvoliti da dosadašnji mukotrpan rad i napori budu ugroženi lošim namjerama onih koji žele da nas vrate unazad.

Zaključeno je da ugrožavanje evropskog puta Crne Gore, odnosno glavnih tekovina zasnovanih na ogromnom trudu i ulaganju u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji u prethodnom periodu, a u kojem je Demokratska partija socijalista imala ključnu ulogu, može uticati ne samo na destabilizaciju Crne Gore, nego i regiona, te značajno ugroziti našu zajedničku evropsku budućnost.

Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član