Komisija za bezbjednost DPS: Objavljeni snimci potvrđuju rasulo u bezbjednosnom sektoru nakon 30. avgusta, tražimo hitnu istragu SDT-a

Audio snimci koje M portal već danima objavljuje a koji jasno potvrđuju da su nakon 30. avgusta lica, koja Uprava policije zvanično vodi kao članove OKG Budvanska, kadrovali u sektoru bezbjednosti i određivali djelokrug nadležnosti bezjednosnih struktura na teritoriji opštine Budva skandalozni su i predstavljaju razlog za hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva. 

Ono što naročito zabrinjava i što zaslužuje poseban fokus javnosti jeste okolnost da je OKG Budvanska ove akcije sprovodila neposredno ili posredno preko lica koja su na visokim lokalnim ili državnim funkcijama: predsjednika opštine Bata Carevića, direktora Upravnog odbora Morsko dobro Blaža Rađenovića, sadašnjeg premijera Dritana Abazovića i tadašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića. 

Sve ovo još jedna je potvrda onoga na šta je Demokratska partija socijalista upućivala u prethodnim mjesecima, da je nakon 30. avgusta sektor bezbjednosti potpuno rasturen i podređen privatnim interesima raznih struktura – od inostranih do političkih, crkvenih i kriminalnih te da nije postojala jasna organizacija i usmjerenost sistema na zaštitu interesa države Crne Gore.

Takvo stanje stvari ne može proći bez epiloga, već očekujemo da se nadležni organi jasno pozabave navedenim događajima i procesuiraju sve one koji su imali učešća u ovakvim radnjama.

Komisija za bezbjednost DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član