Komisija za bezbjednost DPS: Da se izjasne nadležni o miješanju stranih službi u unutrašnja bezbjednosna pitanja

Demokratska partija socijalista poziva predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

Zabrinjavajuća je informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja, tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države.

Ti nas navodi dodatno čude s obzirom na jučerašnje izjave predstavnika vlasti da je situacija u državi stabilna, i da je Vlada drži pod kontrolom. Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije.

Ovo je još jedan primjer potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti. Demokratska partija socijalista, će svakako, obavijestiti naše partnere iz NATO o aktuelnoj situaciji, i činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza.

Komisija za bezbjednost DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član