Koalicija “Zajedno!”: Nakon predstojećih izbora, nerad i nemar aktuelne Vlade ustupiće mjesto našoj odgovornoj državnoj politici!

“Vratićemo se na vlast u Danilovgradu i vratićemo Danilovgrad na noge, zato što znamo kako se ozbiljno i odgovorno upravlja ovom sredinom”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na sinoć održanoj tribini u Danilovgradu.
“Bulevarom koji vodi od Podgorice do Danilovgrada, stiže se za 15 minuta i to je naših ruku djelo a ne vlasti nakon 30. avgusta 2020. godine. Pitali su me građani danas – šta je problem sa Martinićkim putem i zašto se on ne realizuje? Ja sam im rekao šta je – nerad i nemar”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.

“Našu listu imate. Često kažem da sam prvi među jednakima, ponosan što se nalazim na čelu jedne ovakve liste, koja nosi naziv “Zajedno!”. Jer, solidarnost i zajedništvo su izgradili Crnu Goru”, zaključio je Danijel Živković.

Kandidat za poslanika Boris Mugoša istakao je neke od programskih ciljeva koalicije “Zajedno!”, naglasivši šta je sve bilo u fokusu programa “Crna Gora u pokretu”.

“Bavili smo se i činjenicom da imamo mali obuhvat djece u predškolskim ustanovama. Bavili smo se i činjenicom da imamo ogromne migracije, da nam dvije trećine Crne Gore, odnosno opština u Crnoj Gori, ima negativan prirodni priraštaj. Bavili smo se i položajem osoba sa invaliditetom i položajem romske i egipćanske populacije. Bavili smo se mladima, jer vidite i po anketama da veliki dio mladih želi da napusti našu državu. Bavili smo se i onim kategorijama koje su potpuno zaboravljene ove prethodne tri godine, a to su korisnici materijalnih davanja, korisnici materijalnog obezbjeđenja i porodice koje žive sa 80 eura mjesečno”, rekao je on i poručio:

“Ugrožena je održivost zdravstvenog sistema. Presipali su iz šipljeg u prazno. Pogledajte što nam se dešava sa nedostatkom ljekova, ali za neke druge stvari ima para iz budžeta. I što sad planiraju, da uruše i penzioni sistem?! E to nećemo nikako dozvoliti”, jasan je Mugoša.
Poslanički kandidat Vatroslav Belan istakao je da za razliku od političke konkurencije koalicija DPS – SD – LP – DUA govori o realnim izazovima i bavi se realnim životom.

“Nemojte se začuditi ako možda ovih dana dobijete ponovo poziv da učestvujete na svečanosti otvaranja bulevara Danilovgrad – Podgorica, koji će ponovo otvoriti odlazeći premijer Abazović, gradonačelnica Glavnog grada Injac i njena lijeva i desna ruka iz Demokrata i iz Ure. Nije im bilo tragično uopšte da se pohvale sa otvaranjem bulevara Tuzi – Podgorica, za čiju izgradnju su zaslužni tačno onoliko koliko i za auto-put”, saopštio je Belan.

On je ocijenio da je izborna lista “Zajedno!” superiorna lista, jer ima superiornu političku i ekonomsku ponudi.

“Vrijeme je na našoj strani. Nemamo se mi što bilo kome pomjerati ni za milimetar, mi smo ti koji će udarati ritam novoj vladi i našem maršu na putu ka EU”, zaključio je Belan.

Na tribini se građanima obratila i kandidatkinja za poslanicu Marija Popović koja je saopštila da vlast koja ne odaje počast istorijskim datumima iz slavne istorije, našim herojima i simbolima, ne zaslužuje još jedan mandat.

“Mi mlade vidimo kao blago Crne Gore, a oni ih vide kao alat za sakupljanje jeftinih političkih bodova. Rezultat njihovog kadriranja jednak je devastaciji institucija sistema, a produkt našeg kadriranja su mladi, hrabni i odvažni ljudi koji su suštinski spremni da preuzmu odgovornost u najtežim i najizazovnijim vremenima kakva su ova sada, u kojima treba da grade svoje karijere, porodice i život”, kazala je Popović.

Prisutne je pozdravio i Branko Bošković predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad i kandidat za poslanika.

“Kao ključni činioci nove vlade vratićemo povjerenje u institucije sistema, kreirati stabilan poslovni ambijent i značajno ubrzati integracije ka EU, a samim tim i stvoriti uslove za značajna investiciona ulaganja koja će kao rezultat imati bolji standard svih građana. Moramo zajedno 11. juna spriječiti političke i ekonomske amatere da gurnu Crnu Goru u dužničko ropstvo i ne dozvolimo da naša omladina koja hoće da radi i stvara u svojoj zemlji ode vani i tamo ostane”, poručio je Bošković.

Koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član