Koalicija “Prava stvar, Jedinstveni za Budvu – Dragana Mitrović” organizovala tribinu o položaju žena kako u društvu tako i na političkoj sceni

U susret predstojećim lokalnim izborima u našoj opštini, Koalicija “Prava stvar, Jedinstveni za Budvu – Dragana Mitrović” organizovala je tribinu pod nazivom “Jedinstveni za nju”, sa posebnim akcentom na položaj žene kako u društvu tako i na političkoj sceni.

Prisutnima se obratila nositeljka liste “Prava stvar, Koalicija Jedinstveni za Budvu” Dragana Mitrović, a pored nje riječ su imale i kandidatkinje za odbornice sa koalicione liste Maja Miljanić (DPS), Olivera Kapisoda (LP) i Dunja Dragović (SDP).

Svojim prisustvom na tribini upriličili su i predsjednica Alijanse žena DPS Drita Lolla, Dragica Sekulić poslanica u parlamentu Crne Gore kao i poslanik SD-a u Skupštini Crne Gore Boris Mugoša.

U uvodnom dijelu konstatovano je da pravo na ravnopravno učešće žena i muškaraca u društvenim procesima i promjenama evropsko društvo se zalaže već nekoliko stotina godina i ono predstavlja jedno od temeljnih principa demokratskog upravljanja. Ovo je ujedno veoma dugotrajan i nimalo lak proces koji uveliko zavisi od brojnih društvenih prilika i dešavanja na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Učesnice tribine osvrnule su se i na položaj žena u prošlosti i uporedile ga sa danas, i ukazale da se u mnogim stvarima razlikuje.

“Istoriju su pisali muškarci, žene su naravno postojale, ali tradicionalno viđenje žene isključivo kao domaćice, pobijao je jednak položaj nasprem muškarca. Boreći se da izađu iz tradicionalnih okova, politički društveni život žene u Crnoj Gori se znatno promijenio”, poručile su kandidatkinje i gosti tribine.

Međutima, kako su dodale, i danas žene kako u svijetu tako i u Crnoj Gori, su izložene raznim kritikama i osudama.

“Samim tim nastojimo, da zajedničkim snagama se izborimo za efikasno učešće žene na svim nivoima odlučivanja kako u političkom tako i u javnom životu”, zaključeno je na tribini “Jedinstveno za nju”.

Prava stvar, Jedinstveni za Budvu – Dragana Mitrović

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član