Koalicija Još bolje za Bijelo Polje: Ovo je trenutak za preokret, imamo tragičnu opomenu sa dvogodišnjim iskustvom, nemamo više vremena za avanture

Juče je u Bijelom Polju održana tribina izborne liste “Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje” u okviru koje su predstavljeni i odbornički kandidati naše koalicije.

Pred prepunom salom Bjelopoljki i Bijelopoljaca govorio je i predsjednik DPS Milo Đukanović, koji je sa njima podijelio svoje utiske o trenutnoj političkoj situaciji. On je rekao da smo tokom ove dvije godine imali vlast koja nije imala nikakvu vizuju, ali je za dvije godine konstantno pokušavala da sapliće Crnu Goru na njenom putu, i da je vrati unazad.

“Ako je nešto bilo pozitivno to je da su kazali da nemaju namjeru da mijenjaju našu viziju, da žele da idu putem evropskog i evroatlantskog razvoja. Ali nažalost tokom te dvije godine su pokazali da su na svakom koraku pokušavali da sapletu Crnu Goru i da je vrate natrag. Da li treba da vas podsjećam da su zapravo rezultate 30. avgusta 2020. protumačili kao otvorena vrata za novu aneksiju, da su željeli da unište obnovljenu nezavisnost, da su željeli da unište građanski karakter Crne Gore”, ukazao je Đukanović.

On je kazao da u tom naumu nijesu uspjeli ali ne zato što su naspram sebe imali odgovornu crnogorsku vladu koja je branila nacionalne interese, jer, prema njegovim riječima, i jedna i druga Vlada, prva kleronacionalistička a druga izdajnička, radile su protiv interesa naše države.

“Nijesu uspjeli zato što su naspram sebe imali odgovornu državotvornu opoziciju na čelu sa Demokratskom partijom socijalista. Zato je bila da kažem ta muka poslije 30. avgusta kako uništiti DPS. Zato su se tako čežnjivo saopštavale najave kako samo što se nijesmo raspali u nekoliko frakcija, nagađalo se da li ćemo pasti na 15 ili na 20%. Kao što vidite tu smo u istom sastavu manje-više, tu smo sa uvećanom snagom u međuvremenu. Kazali smo imamo šta da uradimo i kao opozicija i kao što rekoh, uradili smo”, poručio je predsjednik DPS.

On se dalje osvrnuo na činjenicu da je zaustavljena ključna destrukcija prema državi Crnoj Gori, te da se DPS oslobodio slabosti i jako puno investirao u stvaranje nove generacije.

“Vidite plejadu novih lica, sposobnih da sjutra obavljaju najodgovornije poslove u ovoj državi. Zato nijesmo izgubili ove dvije godine, zato smo napravili dobar posao i ja mislim da smo se spremili za sljedeće izazove. Dakle danas smo u situaciji da realno uporedimo jednu i drugu politiku, da realno sagledamo ono što su dometi naše politike do 30. avgusta i ono što su naše odgovornosti koje smo ostvarivali u opštinama poput Bijelog Polja do današnjeg dana. Od trenutka kada smo ovdje promovisali da Bijelo Polje treba da bude centar Sjevera Crne Gore, kada je Bijelo Polje krenulo da poprima sve sadržaje jednog razvijenog, urbanog centra, nalik svim drugim evropskim centrima”, rekao je Đukanović.

Takođe, okupljene je pozdravio i potpredsjednik DPS i nosilac liste “Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje” Abaz Dizdarević koji je tom prilikom saopštio da je glas za listu koju predvodi glas za prosperitetno Bijelo Polje po mjeri čovjeka.

“Da povedemo još jednu bitku za Bijelo Polje i ostvarimo najbolji rezultatom ikad, 23. oktobra glasajmo za PRAVU STVAR”, poručio je Dizdarević.

Osim pomenutih na tribini su govorili i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, poslanica Vesna Pavićević, predstavnici koalicionih partnera Ismar Ćorović (SD), Adnan Striković (SDP). Ovom događaju prisustvovali su i generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, poslovni direktor Aleksandar Žurić, koordinatori DPS za Bijelo Polje Zoran Pažin i Nikola Divanović, poslanik Mevludin Nuhodžić, kao i brojni simpatizeri i podržavaoci pobjedničke izborne liste “PRAVA STVAR, Koalicija Još bolje Bijelo Polje”.

Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član