Koalicija Još bolje za Bijelo Polje: Crna Gora više ne može sebi dozvoliti ni dana gubitka, potrebna joj je odgovorna vlast

Sinoć je u Bijelom Polju održana završna konvencija izborne liste „Prava stvar, Još bolje za Bijelo Polje“, koju sačinjavaju koalicioni partneri DPS, SD, SDP, Bjelopoljska partija i LP. Veličanstvenom atmosferom u sportskoj dvorani „Nikoljac“ ovaj moćan politički skup nadahnuo je naš realni optimizam u susret novoj pobjedi evropske politike u Bijelom Polju.

Konvenciji je prisustvovao i predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji se tom prilikom obratio okupljenima.

„Generacije naših predaka su gotovo čitav vijek čeznuli za obnovom državnosti. Našoj generaciji je pripala čast da ispunimo i njihov i naš san, i da stvorimo mnogo bolje i sigurnije uslove za život našega potomstva. Obnovljena država je naše životno djelo, nećemo dozvoliti da nam iko to ugrozi. Zato moramo i dalje vrlo ljubomorno čuvati svoju politiku građanske Crne Gore i dodatno učvršćivati međunacionalno, međuvjersko i multikulturno povjerenje. Crna Gora može trajati i biti uspješna kao građanska u suprotnom ona će nestati, to je nešto što niko od nas ne želi“, rekao je predsjednik Đukanović na završnoj konvenciji pobjedničke liste, pred brojnim Bjelopoljkama i Bijelopoljcima koji su prisustvovali ovom događaju.

On je podsjetio građane na veliki razvojni iskorak koje je Bijelo Polje napravilo tokom perioda vlada čiji je stožer bio DPS.

„Želim samo da kažem da smo u sadejstvu odgovorne državne politike koje su karakteristike Vlade koja je predvodila upravo ova koalicija i odgovorne lokalne vlasti u Bijelom Polju napravili ozbiljne iskorake na planu urbanizacije i modernizacije Bijelog Polja. Zahvaljujući tome Bijelo Polje je doživjelo ozbiljan prosperitet tokom posljednje dvije decenije. Zahvaljujući takvom razvoju Bijelo Polje je danas postalo atraktivno i za privatne investitore. Tako da danas Bijelo Polje postaje jedan ozbiljan biznis centar u Crnoj Gori. Nažalost zahvaljujući pogrešnoj politici tokom posljednje dvije godine imamo zaustavljene dvije kapitalne investicije u turističku ponudu Bijelog Polja, investicije na Cmiljači i na Đalovića pećini“, rekao je Đukanović.

Predsjednik je naglasio značaj predstojećih izbora i rekao da je Crna Gora u najdubljoj, najsveobuhvatnijoj, političkoj, bezbjednosnoj, finansijskoj, ekonomskoj, institucionalnoj krizi u svojoj novijoj političkoj istoriji.

„Udarili su na sve što predstavlja tekovinu savremenog razvoja Crne Gore. Upropastili su jednu do tada uspješnu, dinamičnu ekonomiju. Crna Gora je do 90-ih godina bila najmanje razvijena jugoslovenska republika a 30. avgust 2020. je zatekao u statusu najrazvijenije ekonomije Zapadnog Balkana. Crna Gora je imala veoma stabilne i uzorne javne finansije. Danas su javne finansije pred slomom. Crna Gora je prepoznavana kao zemlja koja ima odgovorno državno rukovodstvo koje je u stanju da donosi pravovremene i pametne odluke. Danas je Crna Gora institucionalno paralizovana. Nažalost zahvaljujući svemu tome, zaustavljen je i evropski put Crne Gore. Opet se od politike pravi jedan jeftini cirkus. Na političkoj sceni rade politički šarlatani, neuki ljudi, koji misle da je moguće lažima pokriti sve svoje nesposobnosti i svu svoju nedobronamjernost“, kazao je Đukanović.

Predsjednik je konstatovao da je vlast u posljednje dvije godine zatvorila mnoga do tada uspješna preduzeća, da je nezaposlenost porasla za novih 9.000 ljudi, da su prezadužili državu i ugrozili živote naših potomaka.

„Kazali su da dolaze na vlast kao oslobodioci. Oni žele da oslobode Crnu Goru od državnosti, koja joj je upravo povraćena nakon uspješne antifašističke borbe i nakon revolucije u kojoj je Crna Gora uspjela da se oslobodi okova u koje je bila stavljena tokom trajanja prve Jugoslavije.

Najavili su nam da će pomiriti Crnu Goru. Danas svjedočimo da živimo u nikad zavađenijoj Crnoj Gori, ne samo politički.  Najavili su nam da žele da ekonomski oporave, tobože, “sprženu ekonomiju“ države Crne Gore. U ove dvije godine, zatvorili su sve što su mogli zatvoriti od crnogorskih preduzeća, povećali nezaposlenost za 9.000 ljudi, prezadužili Crnu Goru i ugrozili kvalitet života našeg potomstva, jer te kredite koje su oni uzimali i koje planiraju da uzimaju neko mora vratiti“, istakao je on.

Đukanović je podsjetio i da je ova aktuelna vlast planirala da uskrati glasačko pravo našim građanima koji žive u inostranstvu.

„Najavili su da žele takođe da uspostave bolje odnose sa dijasporom. Vidjeli smo kako je izgledao taj pokušaj. Pokušali su da državljanima Crne Gore koji su privremeno u inostransvu da bi obezbijedili egzistenciju svojoj porodici, uskrate osnovno građansko pravo – pravo da biraju u svojoj državi“, saopštio je predsjednik.

On je nazvao obije vlade, poslije 30. avgusta 2020. godine – uslužnim servisima interesa drugih država.

„Sve su uradili lažno, oni su se i lažno predstavljali kao Vlada Crne Gore. Nijesu ni prva ni druga bile vlade Crne Gore, to su bili bezlični uslužni servisi interesima drugih država, nažalost, interesima država kojima Crna Gora nije na srcu, koji žele da Crne Gore ne bude“, rekao je Đukanović.

Na kraju svog izlaganja istakao je svoje ubjeđenje da će na sljedećim parlamentarnim izborima ova koalicija pobijediti.

„Ova zemlja više ne može sebi dozvoliti ni dana gubitka. Ubijeđen sam da će na prvim parlamentarnim izborima, za koje takođe vjerujem da neće izaći iz januara mjeseca sljedeće godine, ova koaliicija ubjedljivo trijumfovati, da ćemo nakon toga dobiti kompetentnu i odgovornu državnu vladu i da će Crna Gora nastaviti da se stabilno i dimanično kreće ka svom evropskom cilju. Potrebna nam je odgovorna vlada koja će čuvati stabilnost i unapijeđivati toleranciju i razimijevanje, potrebna nam je vlada koja će obnoviti investicione potencijale i dobrom politikom uređenja poslovnog ambijenta učiniti ih atraktivnim za investitore da bismo nastavili sa dinamičnim ekonomskim razvojem i sa otvaranjem novih radnih mjesta, potrebna nam je vlada koja će učvrstiti crnogorske države institucije osnažiti, učiniti još kompetentnijim jer bez institucija države Crne Gore nema pouzdanog temelja države i nema osnovne predispozicije za dinamičan demokratski, evropski razvoja“, zaključio je Milo Đukanović.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik DPS-a, ujedno i nosilac izborne liste Abaz Dizdarević koji je izrazio svoju sigurnost da će se realizacijom našeg programa, koji opisuje superiornim i koji podrazumijeva više od 80 mjera za bolji život građana u Bijelom Polju,  omogućiti otvaranje nove dimenzije razvoja Bijelog Polja.

„U proteklom periodu počeli smo da koristimo snažne turističke potencijale od Bjelasice i Cmiljače do pećine na Vražjim firovima. Da nije bilo svjesno zlonamjerne politike prethodne vlade, ne samo prema Bijelom Polju nego i prema cijelom sjeveru Crne Gore, ovakvi i slični kapitalni projekti koje je podržala naša politika zasigurno bi uticali na zaustavljanje procesa migracija i otvaranje prostora za snažan ekonomski razvoj svakog domaćinstva“, rekao je Dizdarević.

Konvenciji su osim pomenutih prisustvovali i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, predsjednik SDP-a Raško Konjević, predsjednik SD-a Damir Šehović, poslanica Draginja Vuksanović Stanković, predstavnik Bjelopoljske partije Mersudin Međedović, koordinatori DPS-a za Bijelo Polje Zoran Pažin i Nikola Divanović, kao i brojni drugi simaptizeri i podržavaoci liste „Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje“.

Prava stvar, Koalicija Još Bolje za Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član