Koalicija Dokazano za Zetu: Pobjedom ćemo stabilizovati Crnu Goru, nastaviće da se kreće dinamičnim razvojem ka svom evropskom cilju

Večeras je u Zeti održana završna konvencija izborne liste “Prava stvar, Koalicija Dokazano za Zetu”. Tom prilikom je iz jedne veličanstvene atmosfere upućena snažna poruka pred nastupajuće istorijske prve lokalne izbore u našoj opštini.

Prisutnima se obratio predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji je iskoristio priliku i našim sugrađanima čestitao Opštinu Zeta.

“Čestitam vam Opštinu Zeta i želim da vam bude na dobroj usluzi, da doprinese prosperitetu kraja i da doprinese dobrobiti svakog domaćina i svake porodice u Zeti”, započeo je svoje izlaganje predsjednik Đukanović.

On je saopštio da kada se u jednoj opštini po prvi put organizuju izbori, oni se moraju smatrati istorijskim.

“Ovi izbori ne samo u Zeti, nego i u svakoj od 14 opština u kojima se održavaju, imaju izuzetan značaj. Oni se događaju u vremenu teške, sveobuhvatne društvene krize u Crnoj Gori. Korijeni te krize sežu u avgust 2020.godine. Danas dvije godine kasnije svjedočimo sveobuhvatnoj društvenoj krizi i svekolikom propadanju Crne Gore”, kazao je predsjednik.

Zatim se osvrnuo na dvogodišnji period vladavine dvije vlade.

“Mislim da je ideja bila prikazati Crnu Goru kao ekonomski nesposobnu, nefunkcionalnu, da bi najprije bio zaustavljen njen progres na evropskom putu, a u finalu da bi Crna Gora nestala kao država”, kazao je Đukanović.

Predsjednik je saopštio da je Crnoj Gori potrebna nova vlada koja će biti odgovoran domaćin, koja će nastaviti da razvija dalje institucije, jer, kako je konstatovao, bez institucija nema države.

“Moramo nastaviti da razvijamo institucije. Sa razvojem ekonomije, razvojem institucija i vladavine prava, mi pravimo državu po mjeri evropskog standarda. A evropski san je, želja i san svakog odgovornog čovjeka. Dakle, mi želimo taj standard za sebe, ali rekao bih još i više — mi želimo taj standard za svoje potomstvo. To je ono što nam treba i potrudimo se da u narednom periodu nastavimo tamo gdje smo prije dvije godine stali. Ubijeđen sam da znamo, ubijeđen sam da možemo i ubijeđen sam da hoćemo, nakon naše pobjede na parlamentarnim izborima”, istakao je Đukanović.

Predsjednik je rekao da građani Zete moraju dobro prosuditi, ko zaista zaslužuje njihovo povjerenje da donosi odluke od kojih će zavisiti kvalitet života njih i njihovih porodica.

“Nije ovo borba za vlast između partija, ovo je prilika da svaki građanin preuzme odgovornost za svoju i budućnost svoje porodice”, kazao je Đukanović.

Obraćajući se prisutnima nosilac pobjedničke liste “Prava stvar, Dokazano za Zetu” Ratko Stijepović kazao je da mi kao koalicija koju čine tri državotvorne partije – DPS, SDP, SD – ne smijemo dozvoliti da se sruši ono za što smo se godinama zalagali, ne damo da se skrnavi ono što je nama sveto, jer nijesmo gradili i radili da bi ga prekrajali po tuđoj volji.

“Nećemo dozvoliti da ovu našu ranjenu i do ruba dovedenu Crnu Goru, osakaćenu u protekle dvije godine, ostavimo na milost i nemilost onima koji negiraju sve što je crnogorsko. Uvjeren sam da će Zećani prepoznati prave vrijednosti. Siguran sam u vas, jer vi ste naša snaga i budućnost, vi ste pokretači novog razvojnog ciklusa Zete, vi ste nosioci ove pobjede. Zato, u neđelju, 23. oktobra sačuvajte Zetu. Dajte svoj glas Zeti, učinite pravu stvar i zaokružite broj 2, zaokružite koaliciju “Dokazano za Zetu”, zaključio je nosilac liste Ratko Stijepović.

Pobjedničkoj konvenciji u Zeti prisustovali su i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović, član Predsjedništva SD-a Đorđe Suhih, koordinatori DPS-a za Zetu Veselin Veljović i Mihailo Anđušić, kao i mnogi drugi podržavaoci naše izborne liste.

Prava stvar, Koalicija Dokazano za Zetu

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član