Knežević: Smiješne optužbe Demokrata

Bilo je očekivano da se jave vječiti demagozi, koristeći epidemiološku situaciju za pokušaj ubiranja sitnih političkih poena. 

Pripisivati DPS-u da se obračunava sa pljevaljskim ugostitetljima predstavlja bestijalnost koja je svojstvena isključivo sitnim političkim profiterima. Za razliku od njih kojima nije stalo do ozbiljne razmjene argumenatacije, neophodno je podsjetiti javnost da se mjere NKT sprovode u skladu sa mišljenjem ljekarske struke, koja se mjesecima bori sa virusom COVID-19 kako bi se sačuvalo zdravlje svakog pojednica. Tako je produžena primjena mjere zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Opštini Pljevlja, kao i širom Crne Gore.   

Vlada, kao i Opština Pljevlja, prepoznaje probleme s kojima se suočavaju privredni djelatnici tokom epidemije COVID-19. Posebno se razumije da ugostitelji trpe finansijske gubitke zbog zabrane rada usled opasnosti od virusa. U skladu s tim već su realizoavana dva paketa pomoći, u kojima je 65 hiljada zaposlenih dobilo subvencije kroz program za 15 hiljada preduzeća za šta je bilo potrebno 33 miliona eura. Sada je u finalnoj pripremi i treći paket koji će biti usmjeren i na ugostiteljsku djelatnost dok će se kroz mjere lokalne uprave dodatno pomoći svim ugroženim privrednicima. Pored toga vladajuća većina je na sjednici Skupštine opštine Pljevlja  održanoj 15.06.2020. godine usvojila paket mjera usmjeren na lokalnu privredu i građane koji imaju izražene egzistencijalne probleme u iznosu od 530.000 eura. Tu je jasna razlika koja se postavlja između politike DPS-a koja na principima održivosti kreira ambijent kako bi se sa manje ekonomskih posledica izašlo iz postojeće situacije i politike koja paušalnim ocjenama i manipulacijama pokušava da zauzme javni prostor u susret parlamentarnim izborima. Za nas je najveći prioritet zaštita zdravlja građana uz ozbiljan i odgovoran odnos prema ugroženim kategorijama stanovništva i očuvanja privredne aktivnosti od koje zavisi napredak Crne Gore.

Svjesni smo da se mnogo lakše glasnuti iz komforne zone partijskih kancelarija umjesto doprinosa u institucijama sistema. Ali to pravi razliku između ozbiljne politike u koju građani imaju povjerenje i njihovog populizma izazvanog strahom koji  proizvodi rapidno opadanje biračkog tijela koje inklinira DF-u i URA-i, a dijelom i DPS-u. Međutim, Demokrate se prave da to ne vide. Oni kojima mandat prođe u primanju visokih plata za naše prilike, bez ijednog radnog dana, nemaju obraza da bilo kome bilo šta prigovaraju, kamoli DPS-u.

Pljevljaci će im povjerovati taman toliko koliko je njima stalo do visine pazara pljevaljskih ugostitelja, što će najbolje razumjeti 30. avgusta.

Dušan Knežević, odbornik u SO Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član