Klub poslanika DPS: Senzacionalistički izvještaji o finansiranju pojedinih sportskih klubova, pokušaj nanošenja štete istaknutim sportskim radnicima

Klub poslanika Demokratske partije socijalista najoštrije osuđuje senzacionalističke medijske izvještaje povodom finansiranja pojedinih sportskih klubova a koji nijesu utemeljeni na činjenicama, već smišljeno i tendenciozno imaju za cilj nanošenje političke štete istaknutim sportskim radnicima u Crnoj Gori.

Ovo je ujedno nastavak prakse koju je uvela prethodna vlada, koja ima za cilj politizaciju sporta i korištenje sportskih rezultata za dnevno-političke medijske obračune pritom zloupotrebljavajući  za to neke od sportskih kolektiva koji su našu državu na najslavniji način predstavljali na međunarodnoj sceni i donijeli medalje sa najvećih svjetskih takmičenja.

Takođe, koristimo ovu priliku i da odamo priznanje Predragu Boškoviću, istaknutom sportskom radniku, jednom od najzaslužnijih za sjajne rukometne rezultate na svim nivoima i dugogodišnjem potpredsjedniku Evropske rukometne federacije, za nemjerljiv doprinos razvoju rukometa i sporta uopšte. Ljudi poput njega, predstavljaju ponos Demokratske partije socijalista a ostvareni rezultati pod njegovim rukovodstvom u ŽRK Budućnost ostaće trajno upisani zlatnim slovima u istoriji crnogorskog sporta.

Marginalnim pojavama, poput Marka Begovića, za koga je inspekcija utvrdila da ne ispunjava uslove ni za v.d. direktora Uprave za sport i mlade i čiji je doprinos razvoju crnogorskog sporta ravan nuli, ovom prilikom se nećemo ni baviti.

Klub poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član