Klub poslanika DPS: Selektivnim skidanjem imuniteta parlamentarna većina pokazala svoju neprincipijelnost

Današnjim glasanjem članova DPS u Administrativnom odboru za skidanje imuniteta Petru Ivanoviću, naši poslanici su pokazali principijelan odnos prema ovom pitanju i potvrdili ono što smo zastupali svih prethodnih godina – da naš Klub neće nikada biti prepreka za sprovođenje krivičnog postupka protiv bilo kog poslanika. Isto tako, apelujemo na sve učesnike u javnom životu, da se poštuje pretpostavka nevinosti kao osnov za sprovođenje fer i pravičnog suđenja. Apsolutno smo uvjereni da će poslanik Ivanović pred pravosudnim organima potvrditi svoju nevinost.

Sa druge strane, danas je demonstriran nastavak licemjernog ponašanja naših kolega iz vladajuće većine, koje su glasale samo za skidanje imunineta poslaniku Ivanoviću, dok su bili protiv skidanja imuniteta u slučajevima kada se radilo o njihovim poslanicima.

Ovakvo licemjerje, različito postupanje u istovjetnim okolnostima, taktiziranje i bježanje od pravde, najbolji je pokazatelj kako u politici stranaka parlamentarne većine ne postoji principijelnost i vrijednosti koje zastupaju, nego su one uvijek pitanje oportunizma i sramnog kalkulisanja.

Današnjim glasanjem takođe se pokazalo ko ima strah od pravosudnih organa i krivičnog postupka. Jer ko je siguran da u svom postupanju nije bilo elemenata za krivično gonjenje i krivičnopravnu odgovornost, sigurno se ne bi sakrio iza imuniteta, kako su to danas uradili poslanici parlamentarne većine. Toliko o vladavini prava i principijelnosti u postupanju.

Klub poslanika DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član