Klub poslanika DPS: Rezolucija da bude usvojena jednoglasno, najoštrije osuđujemo vojnu agresiju Ruske Federacije

Usljed aktuelnih ratnih dešavanja i svih posljedica koje one sa sobom nose, u skupštinsku proceduru predali smo Rezoluciju povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Smatramo da Skupština Crne Gore usvajanjem predloženog dokumenta, mora najoštrije osuditi otvoreni čin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Ruske Federacije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi.

Osim toga, to bi bio i način da se uputi apel na organe vlasti Ruske Federacije da hitno zaustave svoja vojna dejstva i prekinu akt agresije.

U cilju iskazivanja potpune spremnosti da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim evropskim saveznicima, za očekivati je da Skupština Crne Gore pruži podršku do sada preduzetim mjerama od strane Evropske unije i partnerskih država na suzbijanju akta agresije.

Osim toga potrebno je iskazati najdublje saosjećanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suočava sa najvećim izazovima i patnjama od završetka Drugog svjetskog rata.

Takođe, Demokratska partija socijalista poziva na puno poštovanje i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, hitan prestanak uništavanja vojnih i civilnih objekta, i ugrožavanja života miliona ljudi, od kojih su to uglavnom nedužni civili.

Na kraju izražavamo uvjerenje da će se na osnovu svih navedenih činjenica, predata Rezolucija povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu biti usvojena jednoglasno od strane svih naših kolega poslanika crnogorskog parlamenta.

Klub poslanika DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član