Klub poslanika DPS: Najoštrije osuđujemo napad na našeg poslanika Luiđa Škrelju

Povodom incidenta koji se dogodio danas tokom skupštinskog zasijedanja, najoštrije osuđujemo napad na našeg poslanika Luiđa Škrelju, i zahtijevamo od Kolegijuma Skupštine i Skupštine Crne Gore da javno osudi i sankcioniše poslanike Demokratskog fronta, koji su na krajnje neprimjeren način vrijeđali našeg kolegu.

Ovaj nemili događaj ne predstavlja samo posljedicu različitih političkih razumijevanja društveno osjetljivih pitanja, već je potvrda o tome da politika DF-a počiva na vjerskoj, nacionalnoj, političkoj, i svakoj drugoj netrpeljivosti. Shvatajući da se radi o političkim frustracijama i mentalitetskim poteškoćama koje najviši predstavnici DF-a demonstriraju u odnosu na sve vrste razlika i različitosti, najoštrije osuđujemo primitivizam poslanika DF-a, a odnos prema reakciji Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore ćemo izraziti nakon što ista uslijedi.

Uvažavajući sve političke različitosti, bez ambicije da utičemo na bilo čije anahrone i retrogradne stavove, nećemo nikome dozvoliti da naše poslanike vrijeđa i napada, bilo na ličnoj, političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi.

Klub poslanika DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član