Klub poslanika DPS: Hipoteka sa crnogorskog sporta privremeno skinuta

Hipoteka sa crnogorskog sporta je (privremeno) skinuta i rok za ispunjavanje uslova koje je postavila WADA pomjeren je za četiri mjeseca. To znači da će naši sportisti moći da se takmiče na međunarodnim takmičenjima pod crnogorskom zastavom i nakon 6. oktobra.

Podsjećamo da je DPS, od saznanja za ovaj problem, podnio inicijativu Skupštini za izmjenu Zakona o sportu u pokušaju da se izađe iz problema koji je napravilo MPNKS. Ministarstvo je, naime, u kontinuitetu upozoravano o posljedicama koje mogu nastupiti i pod našim ozbiljnim pritiskom moralo je povući određene poteze koji će nam odložiti sankcije jer smo im jasno stavili do znanja da nećemo dozvoliti da se sa sudbinama naših sportista bilo ko igra. 

Moramo dodatno istaći da imamo dokaze da su iz MPNKS vršili ozbiljne opstrukcije prema WADI u pogledu naše inicijative koje su išle do toga da je bilo riječi i o uvredama poslanika, kao i insistiranja da se naš Predlog ne prihvati. 

Ali o ovome ćemo nekom drugom prilikom, u ovom trenutku je važno da Crna Gora nema sankcije i da će naši sportisti moći da nastupaju pod svojom zastavom a naredna četiri mjeseca iskoristićemo da pomno pratimo sve korake vezano za navedeni problem kako bismo bili sigurni da će on biti riješen u interesu naših sportista.

Klub poslanika DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član