Klub odbornika „Zajedno gradimo Kolašin“: Lokalnoj vlasti ne odgovara da se sjednice SO Kolašin prenose uživo

Na održanom kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Kolašin u susret najavljenoj sjednici Skupštine, na kojoj će se između ostalog raspravljati o budžetu Opštine za 2024. godinu, ponovo se pokrenulo pitanje online prenosa sjednica.

Smatrajući da je interes javnosti da sjednice budu prenošene uživo, kako bi se građani bolje upoznali sa radom njihovih predstavnika i prateći trend drugih opština koje svoje aktivnosti prenose javno, odbornici Pokreta „Zajedno gradimo Kolašin“ su glasali za prenos skupštinskih zasijedanja putem oficijalnog youtube kanala Opštine. Međutim, vladajuća većina je jednu ovakvu dobru inicijativu odlučila da opstruira.

Tako da iako su na prošlom kolegijumu neki odbornički klubovi vladajuće većine glasali za prenos sjednica ovoga puta su odlučili da budu protiv, uzdrže se od glasanja ili kao što je slučaj sa odborničkim klubom Demokrata, jednostavno se ne pojave na zakazani kolegijum time demonstrirajući svoj odnos prema ovoj temi.

Zbog ovakve odluke građani Kolašina će ostati uskraćeni da čuju objašnjenja izvršne vlasti i odbornika lokalne Skupštine zbog čega na dnevni red sjednice neće biti uvrštene odluke kojima se predviđaju stipendije za studente doktorskih studija, finansiranje troškova vrtića za kolašinsku djecu, kriterijumi za finansiranje potpomognute oplodnje, kriterijumi za raspodjelu sredstava sportskim i kulturnim manifestacijama u gradu kao i mnoge druge odluke od kojih su benefite trebali da imaju upravo građani.

Takođe, ovim činom se od očiju javnosti skriva i debata o trošenju opštinskih sredstava na adaptaciji Spomen doma koja se vrši bez konzervatorskog projekta, stručnog nadzora konzervatora i od strane nestručnog izvođača čije će greške na kraju plaćati građani Kolašina.

Klub odbornika Pokreta „Zajedno gradimo Kolašin“

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član