Klub odbornika Evropski tim za Nikšić: Podnijeli smo Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju, da zaštitimo građane od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji opštine Nikšić, koju je vladajuća većina, uprkos našim upozorenjima da se odluka kosi da Ustavom Crne Gore i važećim zakonima, izglasala na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić.

Osim što predmetna odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima, u istoj su sporni i članovi koji propisuju obaveze korisnika i obaveze Društva, tj. DOO ,,Vodovod i kanalizacija Nikšić”, jer se u njima mogu naći elementi povrede ljudskih prava, između ostalog, ekonomskih i socijalnih prava i sloboda.

Dalje, treba podsjetiti i da je direktor preduzeća, koji zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu treba da podnese ostavku, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao predmetnu odluku.

Zaključno, ovom Inicijativom još jednom pokušavamo da zaštitimo građanke i građane grada pod Trebjesom od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti koja će nakon lokalnih izbora ostati upamćena kao najgora vlast u istoriji Nikšića.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član