Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi: Neodgovoran odnos lokalne vlasti prema gradu i našim sugrađanima

Skupština opštine Herceg Novi nakon više od tri mjeseca neodržavanja bila je zakazana za 25.08. pa odložena za 08.08.2022. godine.

Zbog neslaganja u koaliciji na vlasti, političkih računica i kombinatorika, odbornici u Skupštini opštine Herceg Novi ni na odloženoj sjednici nijesu uspjeli da usvoje Dnevni red pa tako ni ova Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Herceg Novi nije održana.

Neophodne odluke, zaključci, rješenja koja su u nadležnosti Skupštine opštine apsolutno ne interesuju koaliciju na vlasti i odgovorne rukovodioce u lokalnoj samoupravi Herceg Novog.

O program rada Skupštine opštine za 2022. godinu više ne treba ni govoriti. Taj program je mrtvo slovo na papiru kojeg se niko ne pridržava niti ga smatra ozbiljnim dokumentom.

Ulazimo i u šesti mjesec neodržavanja sjednica Skupštine opštine Herceg Novi.

Šta radi predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi? Šta radi predsjednik Opštine Herceg Novi?

Osjećaju li imalo odgovornosti prema, ne samo odbornicima, već građanima Herceg Novog koji su im ukazali povjerenje i prepustili vođenje Opštine?

Da li će smisliti formu kojom će prekinuti zakonske rokove koji predstavljaju signal za preduzimanje mjera od strane Vlade?

Sve i da urade tako nešto neće sakriti rasulo u kojem se nalaze.

Samo mogu prolongirati agoniju Herceg Novog, iskoristiti vrijeme za nastavak zapošljavanja političkih istomišljenika, mijenjati v.d. direktore i postavljati nove v.d. i zavaravati sebe da je sve idealno i koristeći svoje medije plasirati takve obmane građanima.

Koliko je takav pristup pošten i korektan prosudiće sami građani Herceg Novog.

Odbornici DPS-a upozoravaju na neodrživost ovakvog stanja i traže da se ozbiljno i odgovorno obavlja posao u lokalnoj upravi.

To je minimum koji se očekuje od koalicione vlasti u Herceg Novom, ma ko je sačinjavao.

Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi” (DPS, SD)

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član