Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi: Da li sa izlivanjem mulja isplivava i istina o kolektoru?

Iako su se odbornici Demokrata u novskom parlamentu, po zadatku, borili prikazati konačan izvještaj Državne revizorske institucije na Završni račun budžeta za 2021. godinu kao politički akt na kraju su ipak priznali da on to nije. Ne samo da nije politički akt već su više puta isti pohvalili i istakli da će u budućnosti biti koristan kao smjernica za rad po zakonima države Crne Gore.

Iz Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novog najavljivali su da će naše odbornike podučiti na samoj sjednici o raznim pitanjima, ali čini se da su njihovi odbornici dobili lekciju, i to ne samo odbornici već i sekretari.

Ako zanemarimo činjenice da su javna preduzeća poslovala sa minusom, da je nezakonito napravljen i usvojen Završni račun budžeta za 2021. godinu, da su predstavnici vlasti priznali političko zapošljavanje, da u nastavku turističke sezone nijesmo imali vodu 20 časova dnevno te da ustanove kulture nemaju formirane savjete u skladu sa zakonom, ne možemo zanemariti informaciju da se fekalije, mulj, sa postrojenja otpadnih voda u Meljinama izlivaju u potok a preko potoka u more.

Ne znamo da li su u gradskoj upravi svjesni ozbiljnosti situacije ali vjerujemo da su predstavnici GP URA, zelene partije, itekako svjesni, pritom kao dio lokalne vlasti upravljaju Sekretarijatom za ekologiju i energetsku efikasnost.

Da li je sa namjerom ova informacija saopštena na kraju ljetnje turističke sezone?!

S obzirom da ovaj problem nije „od juče“ možemo samo zaključiti da može Crna Gora ali GP URA ne može.

Herceg Novom prijeti ekološka katastrofa, ali najvažnije je da je široka koalicija na snazi i da su fotelje sigurne.

Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“ (DPS, SD)

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član