Klub odbornika DPS Kotor: Bečić i Jokić da shvate da čine političku manjinu u Kotoru

Ni danas, u nedjelju, crnogorska i kotorska javnost ne može odmoriti od svakojakih izjava, otvorenih pisama kao posledice samoobmanjivanja onih koji su izgubili većinsku podršku odbornika u Skupštini Opštine Kotor. Kao da  su pojedinci zaboravili rezultate izbora iz 2016. godine, iako su oni javni i transparentni?! Kao što već tri godine prihvataju rezultate izbora onako kako njima odgovara. Po principu -gdje su izgubili, za njih rezultat ne važi  – bojkotuju kako državni tako i lokalne parlamente, a gdje su postkoaliciono uspjeli da sačine vlast zajedno sa programsko različitim partijama – to im se dopada, pa se automatski samoproglašavaju za predvodnike koalicije, zaboravljajući, pritom, na ostale konstituente. Pošto se, izgubivši vlast prave nemušti i pokušavaju da manipulišu javnošću, da ih podsjetimo na neke činjenice: od ukupno izašlih odnosno 12 526 građanki i građana Kotora, rezultat izbora iz 2016. godine za Kotor je  bio sljedeći:

Naziv partije

Broj koji su glasali

Broj mandata u SO Kotor

DPS

4014

12

Demokrate CG

1801

5

DF

1660

5

SNP

996

3

SDP

977

3

SD

697

2

LP

536

1

URA

414

1

HGI

382

1

Brojevi su jasni, najveću podršku građanki i građana Kotora ima DPS, oko 600 glasova odnosno dva mandata više od Demokrata i DF zajedno. 

Ne tako davno ta „vesela“ politička većina je slavodobitno karakterisala političke uspjehe na nivou grada Kotora, dok danas ta grupica ne priznaje elementarne osnove demokratije. Heterogena i rogobatna politička većina, koja je formirala vlast nakon izbora 2016. godine, zasnivala je svoje političko djelovanje na prihvatanju i poštovanju odluka većine, ma kakva ona bila. Danas, svjesni neminovnog kraja takve političke većine, koja i nije mogla trajati duže, na sve načine pokušavaju da očuvaju ono malo biračkog tijela, odnosno pozicija koje partijski pokrivaju, a sve zarad sitnih i ličnih interesa.

Kao posljedicu njihovog novog „demokratskog pravila“ danas u Kotoru imamo sljedeću situaciju: manjina naziva većinu u lokalnom parlamentu „grupom odbornika“ i „neovlašćenim licima“, nezakonito zaključavaju službene prostorije Skupštine opštine Kotor, pečate nose svojim kućama, pa se još ljute i pišu ambasadorima zemalja članica EU  kako oni „demokratski“ nemaju više vlast u drevnom gradu pod zaštitom UNESCO-a i mole ih da im obezbijede da oni,  manjina u lokalnom parlamentu, i dalje upravljaju većinom odnosno gradom Kotorom. Sve ovo potkrepljuju informacijama, samo njima znanim, da su do jučerašnji politički partneri izdajice i da su se podvrgli “političkoj prodaji”?!

Moramo priznati da smo mi u Klubu odbornika DPS-a u proteklih nekoliko dana naučili sijaset političkih termina kao što su „grupa odbornika“, „neovlašćena lica“, „politička izdaja“, „politička prodaja“, „protivpravno kreiranje volje građana“, „hajdučija“, „kafanski pajser“… i slično.

Ali ono što mi u Klubu odbornika DPS-a znamo, a što je danas više nego jasno kotorskoj javnosti jeste činjenica da su bivša predsjednica Skupštine Opštine Kotor kao i, još uvjek, predsjednik Opštine Kotor, grubo prekršili sve zakone odnosno nijesu ispoštovali ni rokove koji su im određeni od strane Vlade CG a sve u cilju obezbjeđenja normalnog funkcionisanja života i rada u kotorskoj opštini.

Svima je jasno da g-din Jokić priziva i željno očekuje i iščekuje prinudnu upravu u Kotoru jer, upravo, time samo sebi obezbjeđuje fotelju predsjednika Opštine Kotor.  On je dovoljan sam sebi, ne priznaje i ne poštuje skupštinsku većinu! I do sada je dokazao i pokazao da mu nije do skupštinskih odluka, već ih je, izričito sam donosio i, očigledno, stekao sopstvenu predstavu o „demokratiji“. Kako je otpočeo  svoju vladavinu, tako i želi da nastavi svoju vladavinu – Skupština opštine Kotor nije mi trebala ni do sad, pa neće ni ubuduće!

Pitamo Vas  g-dine Jokiću sasvim jasno: Je li Vama jasno i da li ste obaviješteni da ste manjina u kotorskom parlamentu?  

Klub odbornika DPS-a jedino može zaključiti da začuđuje ovolika politička drskost pojedinaca, kao i navodno uslovljavanje odnosno poistovjećivanje samog sebe sa demokratskim procesima i EU integracijama a sve zarad očuvanja sopstvene vlasti i sopstvenih interesa, zaboravljajući na ostvareni izborni rezultat kao i na tadašnje političke participante.

Klub odbornika DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član