Klub odbornika DPS i LP: Vladajuća većina pokazala apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana Mjesne zajednice Gorica

Odbornici Demokratske partije socijalista Danilovgrad i odbornica Liberalne partije napustili su sjednicu lokalnog parlamenta. Povod je neusvajanje predloga Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije da se na Dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na odustajanje od izgradnje novog gradskog groblja na lokaciji Vučića.

Uzimajući u obzir da su se Klubu odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije, kao i predsjedniku Opštine Danilovgrad Aleksandru Grguroviću obratili mještani MZ Gorica peticijom sa preko 380 potpisa kako bi se o navedenom pitanju pokrenuo dijalog i razmotre najbolji interesi Mjesne zajednice. Neusvajanjem navedenog predloga, vladajuća većina pokazala je nedostatak demokratskog kapaciteta, demonstrirala političku nekonstruktivnost, kao i apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana Mjesne zajednice Gorica. Ovim se stiče utisak da je 380 građana koji su istakali nezadovoljstvo po ovom pitanju za lokalnu vlast samo broj.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije u više navrata je pokazao spremnost za dijalog i konstruktivni rad u Skupštini opštine Danilovgrad. Međutim, danas smo u potpunosti razočarani neodgovornim pristupom i nastupom vladajuće većine, stoga je naš potez minimum odgovorne brige prema građanima koji su nam se obratili.

Pokazujući još jednom odgovoran pristup u rješavanju problema, pozivamo predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad gospodina Predraga Pajovića da zakaže Kolegijum predsjednika klubova odbornika i da se na istom pokušamo dogovoriti o daljem toku sjednice.

Klub odbornika DPS i LP u SO Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član