Klub odbornika DPS Glavnog grada: Rakčević u raljama građevinskog biznisa

U jučerašnjem saopštenju-prijetnji Vladi Crne Gore, mladi građevinski preduzetnik, u slobodno vrijeme odbornik u Skupštini Glavnog grada, Luka Rakčević još jednom je demonstrirao odsustvo elementarnog vaspitanja, ovog puta “zaogrnuto” navodnom brigom za prostor u krugu kasarne Morača. Istovremeno, a u maniru po kom je sada već prepoznatljiv, Rakčević je pokazao zastrašujuće neznanje i lansirao cijeli niz dezinformacija poput one, u prethodnom periodu više puta ponovljene, da će Podgorica, zahvaljujući Generalnom urbanističkom planu (GUP), do 2025. izgubiti preko milion kvadrata zelenih površina. Istina je da GUP na koji se Rakčević poziva ne postoji u sistemu planiranja od 2014. godine, kada je usvojen Prostorno urbanistički plan Podgorice (PUP). Treba reći i to da PUP predviđa uvećanje površina na kojima nije moguće intenzivna komercijalna gradnja, te koje su predviđene za pejzažno uređenje, formiranje zaštitnih i park šuma, sport i rekreaciju i sl. za 44 hektara! 

Jednako tako, istina je da mladi građevinski preduzetnik još uvijek nije odgovorio na pitanja Glavnog grada u vezi sa njegovim profesionalnim angažmanom u jednoj podgoričkoj kompaniji koja je, tokom posljednjih par godina, u Glavnom gradu izgradila hiljade kvadrata stambenog prostora i niti jednu iole pristojnu zelenu površinu. Ostao je mladi građevinski preduzetnik crnogorskoj javnosti dužan i odgovor na pitanje o učešću u pregovorima o kupovini jednog dijela zemljišta baš u krugu kasarne Morača.

U međuvremenu, u javnost su procurele informacije o sinoćnjem susretu Luke Rakčevića sa vlasnikom jedne podgoričke građevinske kompanije na kom je, prema svjedočenju prisutnih koji nijesu krili iznenađenje scenom kojoj prisustvuju, bilo riječi o nedavnoj odluci Glavnog grada da zabrani dalju gradnju na brdu Gorica.

Nakon što nam konačno ponudi odgovore na pitanje za čiji interes prodaje turističke aranžmane i učestvuje u pregovorima o kupovini građevinskog zemljišta u Glavnom gradu, pozivamo mladog građevinskog preduzetnika da crnogorskoj javnosti objasni sljedeće: DA LI SUSRET KOJI SE SINOĆ DOGODIO U JEDNOM KAFIĆU U SITI KVARTU IMA VEZE SA TIM ŠTO JE KOMPANIJA ČIJI JE VLASNIK RAZGOVARAO S RAKČEVIĆEM IMALA NAMJERU DA KRENE U GRADNJU NA BRDU GORICA I ŠTA MU JE RAKČEVIĆ, U ČIJE IME I POD KOJIM USLOVIMA, SINOĆ OBEĆAO S TIM U VEZI.

Klub odbornika DPS Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član