Klub odbornika DPS Danilovgrad: Zakazivanje sjednice SO Danilovgrad po hitnom postupku nezakonito, istu odložiti i zakazati novu

Klub odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad podnio je prigovor na prijedlog za zakazivanje sjednice Skupštine opštine Danilovgrad po hitnom postupku i predsjedniku SO Danilovgrad gospodinu Velimiru Đokoviću predao zahtijev da se ista odloži u zakonskom roku u skladu sa zakonom i Statutom.

Cijenjeći da takav prijedlog nema nikakvo uporište u zakonu i Statutu u smislu hitnosti, zahtjevamo da se ista odloži i zakaže nova sjednica u skladu sa Zakonom i Statutom u redovnoj proceduri.

Zakazivanje sjednice sa nosiocima liste 02.12.2022. godine u 17 h, na kojoj je određen termin sjednice u roku manjem od 24 h, tj. za 03.12.2022. godine u 14 h, a materijali dostavljeni u 20 h, nije dalo vrijeme da na kvalitetan, konstruktivan i odgovaran način učestvujemo u radu Skupštine.

Materijali koje su dostavljeni za razrješenje predsjednika Opštine Danilovgrad ne sadrže na zakonu zasnovane razloge, i ni na jedan način ne opravdavaju hitnost situacije, te se u konkretnom slučaju ne može primijeniti Statut i Poslovnik, koji je naveden kao pravni osnov za zakazivanje ove sjednice.

Predlog za zakazivanje sjednice Skupštine opštine Danilovgrad po hitnom postupku je očigledan primjer pravnog nasilja i od gospodina Đokovića zahtijevamo da ne da legitimitet pravnom nasilju, jer kao prvi čovjek Skupštine, u obavezi je da odgovorno i dosljedno poštuje zakonska akta.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista zahtijeva iniciranje kolegijuma predsjednika Kluba odbornika, kako bi se odredio novi termin sjednice Skupštine opštine Danilovgrad.

Klub odbornika DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član