Klub odbornika DPS Berane: Lokalna vlast i Ministarstvo kulture umjesto kulturno – umjetničkog programa Beranama servirali nacionalistički performans

Sinoć je u Beranama u sklopu regionalnog desetog jubilarnog festivala – Thunder fest nastupio muzički sastav Beogradski sindikat, a našem gradu umjesto kulturno – umjetničkog programa serviran događaj koji je obilježio nacionalistički performans.

Tako smo još jednom svjedočili nacionalističkoj ikonografiji, istim takvim pjesmama uz prepoznatljiv muzički repertoar, zastava druge države i ukazivanje sa same bine o “ugroženosti Srba” i potrebe za “povratkom kapele na Lovćenu”, veličanju jedne nacije i jednog naroda.

Ovakve provokacije na nacionalnoj osnovi nijesu ništa drugo do podrivanje multinacionalnog i multetničkog sklada u Beranama, ali i prst u oko građanskoj orijentaciji našeg grada i generalno Crne Gore.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je glavni pokrovitelj i organizator sinoćnjeg koncerta u okviru Beranskog kulturnog ljeta bio Sekretarijat za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore. Tako da su lokalna vlast i resorna ministarka Maša Vlaović dužni odgovor čijim novcem je finansiran ovaj događaj i da li je to učinjeno novcem svih građana.

Uzimajući u obzir sve navedeno, očekujemo da se o jučerašnjem događaju izjasne i svi ostali relevantni predstavnici vlasti, kao i pretendenti na najviše funkcije u državi koji sebe predstavljaju djelatnicima građanske profilacije. Prije svega predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, lider PES Milojko Spajić i lider Demokrata Aleksa Bečić čije partije su konstituenti lokalne vlasti u našem gradu.

Biti nijem i otćutati a ne osuditi ovakve događaje ne mogu oni koji se istinski bore za demokratske vrijednosti i nastavak puta Crne Gore ka EU.

Klub odbornika DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član